Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apple: iPhone 14 va ajunge pe piață cu întârziere, din cauza cazurilor de COVID-19 din China

Publicat de: Oana Stoica

Apple anunță că cel mai recent model, iPhone 14, va ajunge mai greu pe piață.

Una dintre fabricile cheie din China, Foxconn, „funcționează la o capacitate semnificativ redusă”, din cauza COVID-19, spune gigantului tehnologic. Nu au fost oferite detalii privind amploarea reducerii, potrivit Euronews.

Cerere puternică, livrări cu întârzieri

„Continuăm să vedem o cerere puternică pentru modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Cu toate acestea, ne așteptăm acum la livrări de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max mai mici decât am anticipat anterior”, a declarat Apple într-un comunicat.

Apple, care a început să vândă gama iPhone 14 în septembrie, avertizează clienții că vor avea de așteptat mai mult decât de obicei pentru telefoanele lor. Compania nu a spus cât de lungi vor fi întârzierile.

Blocaj în jurul fabricii

Săptămâna trecută, autoritățile chineze au impus un blocaj de șapte zile în zona din jurul fabricii Foxconn, în urma creșterii numărului de infecții și a plecării muncitorilor de la fabrică.

Fabrica, care are aproximativ 200.000 de angajați, a fost zguduită de nemulțumiri legate de măsurile stricte de limitare a răspândirii COVID-19, iar mulți muncitori au fugit de la fața locului.

Restricțiile stricte rămân în picioare

Luni, China a raportat cel mai mare număr de noi infecții cu COVID-19 din ultimele șase luni. La sfârșitul săptămânii, oficialii din domeniul sănătății au declarat că vor menține restricțiile stricte privind coronavirusul, dezamăgind investitorii care sperau într-o relaxare a politicii guvernamentale de zero-COVID.

Între timp, Apple se așteaptă să producă în acest an cu cel puțin 3 milioane de telefoane iPhone 14 mai puțin decât a planificat, din cauza cererii slabe pentru modelele de gamă inferioară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE