Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anul 2023 a fost o adevărată rampă de lansare pentru tehnologie. Care au fost cele mai râvnite produse

Anul 2023 a fost o adevărată rampă de lansare pentru tehnologie. Marii producători de telefoane mobile au scos pe piață ultimele modele, în timp ce mai multe startup-uri au creat gadget-uri menite să facă viața oamenilor mai ușoară sau mai interesantă. Iată câteva dintre ele.  

Anul tehnologiei a debutat în Las Vegas cu expoziția CES, considerată drept cel mai influent eveniment din domeniul tehnologiei în toată lumea. În jur de 100.000 de oameni din întreaga lume au putut vedea următoarea generație de gadgeturi, atât de la giganți globali, cât și de la startup-uri.

Acolo a fost expus primul sac de box interactiv, cu ținte LED echipate cu senzori ultrasensibili care ghidează antrenamentele. Un start-up francez a prezentat un model de role electrice, care ar dubla viteza de mers pe jos până la 11 km/oră.

A existat chiar și tehnologie pentru animale, cu butoanele sonore, create pentru a permite prietenilor cu patru picioare să comunice cu stăpânii lor.

În februarie, Samsung a prezentat cele mai recente modele din seria Galaxy. Modelul de top, S23 Ultra, este dotat cu o cameră foto de 200 de megapixeli.

Pe piața telefoanelor, nici gigantul Apple nu a lipsit cu noutăți

Anul trecut au fost lansate ultimele modele de Iphone 15. Telefoanele sunt dotate cu camere mai bune, procesoare mai rapide și un nou sistem de încărcare – USB de tip C.

Anul acesta, Apple a adus în atenția publicului și prima cască de realitate augmentată. Noul dispozitiv transpune utilizatorii în lumea virtuală și permite ca navigarea aplicațiilor să fie controlată cu mâinile, ochii și prin comenzile vocale. Casca Apple Vision Pro va fi disponibilă curând în Statele Unite, la un preț de 3.500 de dolari. Experții cred, însă, că tehnologia din acest domeniu mai trebuie dezvoltată.

Ben Bajarin, director executiv al Creative Strategies: Dar la acest preț, cu tehnologia în dezvoltare, încă mai cred că această categorie mai are de așteptat câțiva ani. Dar este important să ajungă în mâinile dezvoltatorilor, deoarece, repet, pentru ca această platformă să aibă succes, Apple are nevoie de dezvoltatorii săi.

În cadrul unui Congres mondial de la Barcelona, compania Lenovo a prezentat un laptop cu ecran rulabil. Este un concept nou sub formă de prototip funcțional și cu o caracteristică importantă, aceea de a-și extinde diagonala cu 4 inchi.

Tehnologia de realitate virtuală a fost foarte populară la acest eveniment. La standul firmei de telecomunicații Orange, mișcările unui dansator au fost reproduse aproape instantaneu în lumea virtuală cu ajutorul rețelei wireless de ultimă generație, 5G.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE