Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ancheta în cazul incendiului de la Ferma Dacilor: Fostul şi actualul primar de la Gura Vadului, vizaţi de percheziţii

Fostul şi actualul primar ai comunei Gura Vadului, dar şi un funcţionar al administraţiei locale sunt vizaţi de percheziţiile efectuate, marţi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul deschis în urma incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

De asemenea, surse judiciare au precizat că audierile au loc la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

La audieri au fost aduse toate cele şase persoane pe numele cărora au fost emis mandate de aducere, între care şi Cornel Dinicu, cel care este cunoscut drept patron al Fermei Dacilor, dar şi administratorii complexului, arată sursele indicate.

Anchetatorii au extins urmărirea penală in rem cu privire la fapte de fals şi abuz în serviciu.

”La data de 31 decembrie 2023, în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic 'Ferma Dacilor' din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracţiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal), trei infracţiuni de uz de fals (art. 323 teza I Cod penal), trei infracţiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal) şi trei infracţiuni de abuz în serviciu (art. 297 alin. 1 Cod penal), toate vizând aspecte privind situaţia juridică a imobilului în care a avut loc incendiul”, anunţă, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Totodată, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau îşi au domiciliul şapte persoane fizice, în urma acestor activităţi procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente şi medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale, arată sursa citată.

Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, victimele fiind identificate pe baza probelor ADN.

Totodată, se aşteptată ca expertiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase găsite joi seară aparţin ultimei victime date dispărute.

Anterior, anchetatorii au anunţat că în cauză sunt efectuate cercetări in rem (pe faptă - n.r.) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi, respectiv, ucidere din culpă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE