Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarul de la Gura Vadului, declarații despre Ferma Dacilor: Patronul a prezentat doar un certificat de clasificare emis de Ministerul Turismului

Primarul din localitatea de care aparține Ferma Dacilor susține că a permis funcționarea complexului turistic în baza unui certificat de clasificare emis de Ministerul Turismului.

Pe site-ul ministerului, pensiunea apare ca structură clasificată cu o stea, cu 28 de locuri de cazare. Restaurantul nu există, însă, ca structură clasificată în evidențele aceluiași minister.

Primarul Marius Nicolae Sora a vorbit despre situația pensiunii Ferma Dacilor.

”Au mai fost niște construcții care au fost acolo și au fost edificate începând cu anul 2013. Începând cu 2013 s-au început lucrările. Și s-au finalizat în 2020 printr-un certificat de edificare.

Certificate le-au fost elaborate în urma unei documentații. A fost o expertiză, o documentație. La primărie am un certificat de edificare pe toate construcțiile. Din 2013 au început lucrările de autorizație, iar în 2020 acestea au fost edificate.

Din punct de vedere al regimului construcțiilor au fost edificate și în urma edificării proprietarul acelor clădiri urma să și ia tot ce înseamnă avize. În 2018 a fost emis de Ministerul Turismului. Eu la momentul 2020, când am venit la primărie, n-aveam de unde să știu lucrurile astea. Acea locație trebuia să își obțină autorizația de funcționare, nu a făcut nici o cerere către mine.”, a declarat primarul de la Gura Vadului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE