Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amenzi pentru mizeria din Parcul Cișmigiu. Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 40.000 de lei

Compania Lacuri, Parcuri și Agrement București - care ține de primăria Capitalei - a fost sancționată cu 10.000 de lei pentru spațiile verzi neîngrijite. O altă amendă de 10.000 de lei a fost dată pentru încălcarea prevederilor de mediu, iar 4.000 de lei pentru băncile rupte sau murdare.

Toate aceste nereguli au fost observate în Parcul Cișmigiu, în urma controlului efectuat în Parcul Cişmigiu, săptămâna trecută, de prefectul Capitalei, Toni Greblă, şi de o echipă de specialişti.

„Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Municipiului Bucureşti a constatat că Parcul Cişmigiu nu era întreţinut corespunzător. S-au identificat porţiuni din parc în care iarba era necosită, alte zone în care nu era iarbă deloc, arbori netoaletaţi, arbori aflaţi în stare avansată de degradare, frunze şi deşeuri pe alei şi pe spaţiul verde”, se precizează în postarea de pe Facebook a Instituției Prefectului Municipiului București.

Şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a amendat ALPAB cu 4.000 de lei, după ce a constatat că mobilierul din parc - bănci, foişoare - este deteriorat şi murdar, locurile de joacă pentru copii prezintă risc de accidentare, iar aleile parcului sunt deteriorate, cu gropi şi crăpături în asfalt. DSPMB a solicitat prezentarea unui plan de măsuri, cu termene şi responsabilităţi, pentru remedierea deficienţelor constatate.

În plus, cei de la Protecția Consumatorilor au constatat că nu au fost remediate unele probleme mai vechi și condiţiile igienico-sanitare au fost considerate precare la prestarea serviciilor, motive pentru care au aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Capitalei.

Controlul în Parcul Cişmigiu a fost iniţiat de prefect, având în vedere numeroasele sesizări ale cetăţenilor, semnalele apărute în mass-media şi apelurile repetate făcute către autorităţile publice locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE