Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandru Rafila: Ministerul Sănătăţii lucrează la înfiinţarea de centre speciale pentru victimele consumului de droguri

Publicat de: Euronews

Ministrul Sănătăţii a transmis un mesaj de sprijin pentru victimele consumului de droguri. Alexandru Rafila că ministerul lucrează pentru ca în toată ţara să existe centre specializate pentru tratament şi consiliere.

"Cred în voi! Suntem împreună ca să poţi face faţă adicţiei. S-au făcut puţine lucruri în ultimii ani pentru copii, adolescenţi şi părinţii acestora ca să găsescă sprijin, tratament şi consiliere în caz de intoxicaţie şi adicţie!

Cei care consumă droguri sunt persoane care au nevoie de grijă, de asistenţă medicală, de discreţie şi de evitarea stigmatizării. Lucrez responsabil împreună cu echipa mea pentru ca în toată ţara să existe curând centre specializate pentru tratament şi consiliere, sprijin pentru pacienţi şi pentru familiile lor.

Sunt alături de victimele consumului de droguri! Nu sunteţi singuri!", a scris ministrul Rafila pe Facebook.

15% dintre persoanele cu vârsta între 15 și 34 de ani au consumat droguri

Consumul de droguri în școli reprezintă o îngrijorare pentru marea majoritate a țărilor europene, se arată într-un raport al parlamentului European. În țări precum Cehia, Suedia și Irlanda elevii sunt testați la școală încă din anii 2000, dar doar cu acordul lor și al părinților. Traficul de droguri în Europa a ajuns la 30 de miliarde de euro pe an și este una din cele mai mari piețe negre, din lume, potrivit aceluiași raport. 

Datele raportului întocmit de Parlamentul European arată că mai mult de 15% dintre persoanele cu vârsta între 15 și 34 de ani au consumat droguri, iar dintre aceștia, numărul bărbaților este dublu față de cel al femeilor.  Autoritățile au căutat soluții, în principal, pentru descurajarea adolescenților. Așa au început testările în școli.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE