Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Abordări neconvenționale în campania electorală: Politicienii apelează de la videoclipuri cu căprioare la icoane și gogoși pentru a atrage susținători

Mai avem două luni până la prima rundă de alegeri, iar politicienii care ne vor dori voturile încearcă să ne convingă de faptul că merită atenția noastră.

Aceștia recurg la tactici ingenioase pentru a câștiga simpatia și atenția publicului, folosind rețelele de socializare drept platformă principală de promovare.

Astfel, Cristian Popescu Piedone, încearcă să își impresionează susținătorii și să strângă semnături pentru candidatura sa la Primăria Capitalei printr-o metodă mai puțin convențională.

S-a așezat la o masă, cu o funie de usturoi la gât, așteptându-și susținătorii cu mici și gogoși, în spatele său fiind și o icoană. Iar asta nu a fost tot, tabloul a fost completat de un lăutar care a ”întreținut” atmosfera și de o icoană.

De altfel, Cătălin Cîrstoiu și Sebastian Burduja s-au fotografiat lângă farfuria plină cu mici. ”Nu am cota la pariuri, dar am cotă la cetățeni”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

https://www.facebook.com/tianu/posts/pfbid025AaSeqCSyP2RhfZWRjCqp3b596TpvCkqroDQCq7vaujF8VysFTUvC6HhTpM6253Xl

Nici Nicușor Dan nu a rămas mai prejos și și-a făcut apariția la un târg pentru adopții de animale.

Un alt exemplu de creativitate vine din partea lui Ion Iordache, care a decis să își promoveze partidul, PNL, într-un mod inedit.

Acesta a postat pe rețelele de socializare un videoclip cu caprioare, grupându-le în așa fel încât să rezulte ”PNL”, acronimul formațiunii politice din care face parte.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL. 2024 este primul an în care toate alegerile au loc în același an.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE