Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Glynis Johns, actrița din "Mary Poppins". Ea avea 100 de ani

Actrița Glynis Johns, cunoscută pentru interpretarea lui "Mary Poppins", a murit, la Los Angeles, conform agentului său. Ea împlinise 100 de ani pe 5 octombrie 2023.

"E o zi sumbră pentru Holywood. Lumina ei a strălucit foarte puternic timp de 100 de ani. Glynis a trecut prin viaţă cu putere, inteligenţă, isteţime şi cu dragoste pentru actorie, influențând milioane de vieţi. Astăzi este o zi sumbră pentru Hollywood. Nu doar că deplângem încetarea din viaţă a dragei noastre Glynis, dar şi sfârşitul erei de aur a Hollywood-ului", a spus managerul ei, Mitch Clem.

A murit Glynis Johns, actrița din "Mary Poppins"

Actrița de origine britanică avea și cetățenie americană și sudafricană. Ea a avut o carieră în teatru și film pe care a început-o cu o apariție chiar de pe vremea când avea câteva săptămâni, ținută în brațe de bunica sa. Însă cariera sa în teatru a debutat, efectiv, la vârsta de 8 ani. În primul film, ea a jucat la 15 ani, într-o comedie, ca sirena Miranda.

Este cunoscută, în special, pentru clasicul musical Mary Poppins, creat de Disney în 1964. Filmul a primit cinci premii Oscar. Glynis Johns a primit și un premiu Tony în 1973, pentru rolul lui Desiree Armfeldt, din "A Little Night Music". Stephen Sondheim a scris piesa din muzicalul de pe Broadway în mod special pentru a fi interpretată de Johns.

Glynis Johns a fost nominalizată și la un premiu al Academiei americane pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, cu rolul său din filmul „The Sundowners”, din 1960. Ea a avut și un propriu sitcom, "Glynis", difuzat de televiziunile americane în 1963.

Ultima sa apariție a fost în 1999, în filmul Superstar.

Glynis Johns s-a născut în Africa de Sud, într-o familie de galezi cu tradiție în domeniul teatrului și cinematografiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE