Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul Lee Sun-kyun din filmul ”Parasite” a fost găsit mort

Lee Sun-kyun, un popular actor sud-coreean cunoscut pentru rolul său din filmul "Parasite", premiat cu Oscar, a fost găsit mort miercuri într-o mașină din Seul, au anunțat autoritățile, după săptămâni de anchetă intensă a poliției privind presupusul său consum de droguri.

Inițial, poliția și ofițerii de urgență l-au găsit pe Lee în ceea ce credeau a fi o stare de inconștiență în mașina parcată pe o stradă din nordul Seulului. Ofițerii de urgență au confirmat ulterior că acesta era mort, potrivit secției de poliție Seongbuk din Seul, relatează The Associated Press.

Poliția l-a căutat pe Lee, în vârstă de 48 de ani, după ce a primit un raport de dispariție, a declarat poliția din Seongbuk. Aceștia au refuzat să ofere detalii suplimentare, inclusiv dacă au stabilit că Lee s-a sinucis. Dar mass-media sud-coreeană, inclusiv agenția de știri Yonhap, a declarat că familia lui Lee a raportat mai devreme miercuri poliției că acesta a plecat de acasă după ce a scris un mesaj asemănător unui bilet de adio.

Trupul lui Lee a fost transportat ulterior la un spital din apropiere de Seul, potrivit poliției din Seongbuk.

Cariera lui Lee Sun-kyun

Lee a apărut în "Parasite", care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film și alte trei categorii în 2020. Satira de clasă a fost primul film în altă limbă decât engleza care a câștigat premiul pentru cel mai bun film în istoria de 92 de ani a premiilor Academiei de atunci și a fost primul film sud-coreean care a câștigat vreodată un Oscar. În film, Lee a jucat rolul capului unei familii bogate.

În 2021, el a câștigat un premiu Screen Actors Guild pentru "distribuția într-un film" pentru rolul său din același film. De asemenea, anul trecut a fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor" la Premiile Internaționale Emmy pentru interpretarea sa în thrillerul SF "Dr. Brain".

Chiar și înainte de "Parasite", Lee a fost un actor popular în Coreea de Sud pentru o lungă perioadă de timp. El a ajuns la celebritate pentru rolul său într-un serial de succes, "Coffee Prince (2007)", și a câștigat popularitate în rândul publicului larg cu drama medicală "Behind The White Tower (2007)", "Pasta (2010)" și "My Mister (2018)".

Lee a fost supus unor anchete ale poliției în legătură cu acuzațiile potrivit cărora ar fi consumat droguri ilegale la reședința unei gazde de bar. Ancheta a determinat o amplă acoperire din partea tabloidelor. Lee a insistat că a fost păcălit să ia droguri și că nu știa ce lua, potrivit Yonhap.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE