Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

10 ore cu mașina, de la București la Oradea. Distanța dintre cele două orașe este de doar 540 de kilometri

10 ore pentru un drum de 540 de kilometri. Atât i-a luat echipei Euronews pentru a străbate distanța București - Oradea, cu mașina. România are 995 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, în diferite stadii de finalizare, dar acestea alternează cu drumuri naționale sau chiar județene. Autostrada Transilvaniei cea care ar trebui să facă legătura dintre București, Sibiu și Borș este finalizată doar în proporție de 39%.

Ioana Corneev, jurnalist Euronews: ”Este ora 10 și suntem gata de plecare. Avem de parcurs un drum de 540 de kilometri și, potrivit aplicației de pe telefon, o să ajungem la Oradea, după aproximativ opt ore. O să mergem doar pe aproximativ 300 de kilometri de autostradă, iar restul drumului va fi parcurs pe drumurile naționale”.

Cu o viteză medie de 130 de kilometri pe oră, drumul până la Oradea ar dura doar cinci ore

Cum nu există autostrada care să lege, fără întrerupere, capitala de județul Bihor, timpul petrecut în mașină crește substanțial.

Ioana Corneev, jurnalist Euronews: ”A trecut fix o oră de când am plecat de la redacție și abia acum am ieșit pe autostrada București Pitești”.

Spre Pitești, echipa Euronews a circulat pe A1. fără probleme. Dar autostrada are o întrerupere, de 115 km, iar situația a devenit complet diferită.

Ioana Corneev, jurnalist Euronews: ”Este ora 15:30. Am ajuns în localitatea Boița, aici unde sunt restricții, până la jumătatea lunii noiembrie. Se fac lucrări pentru stabilizarea versanților, dar se repară și partea carosabilă. În ultimii 3 kilometri am mers în coloană”.

Abia după ieșirea din localitate, traficul s-a fluidizat.

Ioana Corneev, jurnalist Euronews: ”O să ne continuăm drumul spre Oradea, pe autostradă. Noi avem noroc, ca, după cum vedeți, drumul este liber, iar din sens opus mașinile stau în coloană”.

În drumul către Oradea echipa Euronews a străbătut A1, A10 și tronsonul Turda - Cluj-Napoca al Autostrăzii A3

Ioana Corneev, jurnalist Euronews: ”Este 17.35. Am ajuns la Gilău și am ieșit complet de pe Autostrada Transilvania, ceea ce înseamnă că nu o să mai putem circula cu 130 km/h. Mai avem 140 km până la Oradea, pe care îi vom parcurge pe DN1”.

Ultima porțiune de drum a fost străbătută cu o medie de 50 km/h.

Ioana Corneev, jurnalist Euronews: ”După 10 ore de mers pe toate tipurile de drumuri, am ajuns, în sfârșit, la destinație. Nu vă gândiți că suntem la Viena sau la Praga, ci doar la Oradea. S-a și întunecat, între timp. Și dacă timpul inițial estimat de aplicație era de 8 ore, iată că s-au mai adăugat alte două, pentru că am făcut două opriri scurte, dar am întâmpinat și probleme în trafic”.

România are peste 940 de kilometri de autostrăzi pe care se circulă. Toate în stadii diferite de finalizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE