Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zilele de sărbători, cele mai poluate din an. Cea mai mare poluare vine din trafic și încălzirea locuințelor

Zilele de Crăciun sunt cele mai poluate din an. Și asta nu din cauza saniei lui Moș Crăciun, ci din cauza noastră.

Anul acesta însă, sute de copii i-au scris scrisori Moșului, dar și primarilor, prin care îi roagă să facă în așa fel încât aerul să fie mai curat.

Sute de copii au scris scrisori Moșului și primarilor prin care îi roagă să reducă poluarea din Capitală. Cei mici sunt cei mai afectați de calitatea slabă a aerului.

În ultimii ani, săptămânile de sărbători au fost cele mai poluate din an. Asta din cauza încălzirii termice sau pe sobe și a traficului.

Bucureștiul este în topul celor mai poluate capitale europene. Aproximativ 60% din poluare provine din trafic. Pentru 1,8 milioane de bucureșteni, avem 1.4 milioane de mașini.

În ultima lună s-au înregistrat constant depășiri ai senzorilor de poluare

”Din cauza asta avem și procese cu Uniunea Europeană. Suntem acum la 6 procese intentate de UE pentru depășiri ale poluanților în București.

Principalii poluanți care se depășesc constant sunt particulele în suspensie, PM 2,5, PM 10 și dioxidul de azot care este principalul poluant care provine din trafic.”, a declarat Oana Neneciu, director Ecopolis.

Prin proiectul „Oprește Motorul”, activiștii de mediu cer autoritățile ca staționarea mașinilor în jurul școlilor, cu motorul pornit, să fie interzisă. Așa cum se întâmplă în mai multe țări europene. Și cei mici își doresc acest lucru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE