Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski acuză Rusia că bombardează salvatorii ucraineni care ajută sinistrații

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat militarii ruși că îi împușcă pe salvatorii care încearcă să-i salveze pe oamenii care au rămas fără locuințe din cauza inundațiilor provocate de distrugerea barajului Kahovka.

Liderul de la Kiev a vorbit miercuri despre oamenii care și-au pierdut viața din cauza inundațiilor, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

”Oameni, animale au murit. De pe acoperişurile caselor inundate, oamenii văd cum trec înecaţi", a afirmat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat Welt TV, Bild şi Politico.

Președintele ucrainean a acuzat militarii ruși de pe malul sudic al râului Nipru că trag în forțele care încearcă să salveze oameni.

Mai mult, Zelenski și-a exprimat dezamăgirea că ONU și Crucea Roșie nu au reușit până acum să vină în sprijinul ucrainenilor afectați din cauza inundațiilor.

Ar trebui "să fie acolo primii pentru a salva vieţi". Dar "nu sunt acolo!", a precizat liderul de la Kiev, potrivit sursei citate.

După recucerirea zonei ocupate de ruşi, Volodimir Zelenski a cerut demararea unei anchete internaționale şi a spus că va invita toţi experţii internaţionali să investigheze incidentul.

Rusia este responsabilă pentru dezastru, însă Kremlinul a subestimat puterea exploziei care a provocat-o, a mai acuzat Zelenski.

Moscova a urmărit ca astfel eliberarea zonelor să fie mai dificilă, în aşteptarea contraofensivei ucrainene, a adăugat el."Nu s-au gândit că îşi vor inunda şi teritoriile ocupate", a adăugat el.v

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE