Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de migranți, morți într-un naufragiu în Italia. Mesajul Ursulei von der Leyen

Aproape 60 de migranți, printre care și un nou-născut, au murit înecați, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în apele teritoriale ale Italiei, în regiunea Calabria. Moartea acestor oameni nevinovați este o ”tragedie”, a reacționat șefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen a mai spus că Uniunea Europeană trebuie să-și sporescă eforturile privind Pactul asupra Migrației.

Ursula von der Leyen a îndemnat la "dublarea eforturilor în ce priveşte Pactul pentru migraţie şi azil şi Planul de acţiune pentru Mediterana centrală".

Pactul cu privire la migraţie şi azil este în curs de negociere la nivel european, aspectul cel mai delicat al acestui pact, care trebuie finalizat înainte de încheierea actualei legislaturi a PE, în 2024, referindu-se la o mai bună împărţire a responsabilităţilor în ce priveşte primirea solicitanţilor de azil între ţările UE, problemă care divizează statele membre de la criza refugiaţilor din 2015-2016.

Potrivit autorităţilor italiene, citate de Reuters, 58 de oameni, inclusiv copii, au murit după ce o ambarcaţiune din lemn s-a ciocnit de stânci, în sudul coastelor Italiei, duminică dimineaţa.

Barca plecase din Turcia cu câteva zile în urmă şi a naufragiat în condiţii de furtună în apropiere de staţiunea calabreză Steccato di Cutro. La bord se aflau migranţi din Afganistan, Iran şi alte câteva ţări.

Alte 81 de persoane au supravieţuit, 20 fiind spitalizate şi una la terapie intensivă, a menţionat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor regionale.

Un supravieţuitor a fost arestat sub acuzaţia de trafic de migranţi, a spus poliţia vamală, Guardia di Finanza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE