Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

18 migranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat, în apropiere de capitala bulgară Sofia

Publicat de: Euronews

18 migranţi au fost găsiţi morţi vineri într-un camion abandonat la circa 20 de kilometri de capitala bulgară Sofia, a anunţat Ministerul de Interne bulgar, în timp ce alţi migranţi din acest grup sunt internaţi în stare critică, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

„Conform primelor informații (ale anchetei), vehiculul transporta ilegal circa 40 de migranţi ascunşi sub o încărcătură de lemn”, a precizat sursa citată. Dintre aceştia, 18 au murit aparent asfixiaţi, cauza unui accident rutier fiind exclusă de autorităţi. O altă ipoteză este că migranţii ar fi fost striviţi de încărcătură.

Unii dintre migranţii care au supravieţuit afirmă că traficanţii au abandonat pur şi simplu camionul şi au fugit.

Serviciul bulgar de urgenţă a anunţat că migranţii care au supravieţuit au fost transportaţi la spitale din Sofia şi unii dintre ei sunt în stare critică, numărul acestora variind în funcţie de sursa informaţiei, între 8 şi 14.

„Nu au mâncat timp de mai multe zile, suferă de deshidratare şi au răni pe tot corpul, nu îmi dau seama ce le-a provocat”, a declarat ministrul bulgar al sănătăţii, Asen Medjidiev.

Autorităţile bulgare nu au comunicat deocamdată din ce ţări provin migranţii din acest grup. Potrivit poliţiei, ei ar fi afgani şi toţi sunt bărbaţi cu vârste între 15 şi 25 de ani.

Potrivit postului bulgar Nova TV, un suspect a fost reţinut, iar traficanţii ar fi abandonat vehiculul când au observat că unii migranţi au murit.

„Presupunem că migranţii au fost transportaţi de la frontiera dintre Turcia şi Bulgaria către zona din apropierea localităţii Dragoman pentru a trece graniţa în Serbia”, a declarat agenţiei EFE o sursă din Ministerul bulgar de Interne.

Bulgaria, poarta de intrare în Uniunea Europeană, a înregistrat o creștere a imigrației ilegale pe teritoriul său în ultimul an, în ciuda prezenței unui gard de sârmă ghimpată de 234 km de-a lungul graniței cu Turcia, transmite euronews.

Situația amintește de un alt moment tragic, din 2019, când au fost descoperite cadavrelor a 39 de vietnamezi într-un camion frigorific lângă Londra.

Austria a trecut printr-un moment similar, în 2019. Poliția a găsit un camion frigorific abandonat pe marginea unei autostrăzi austriece în Parndorf, în apropiere de granița cu Ungaria, cu 71 de cadavre în descompunere la bord.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE