Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Wall Street Journal: Elon Musk vrea să își construiască propriul oraș în Texas. Proiectul utopic al magnatului

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a cumpărat aproape 1.500 hectare de teren deoarece ar vrea să-și construiască propriul oraș, în apropiere de Austin, capitala statului american Texas. Magnatul ar avea o viziune utopică să formeze o comunitatea Snailbrook de-a lungul râului Colorado, unde angajații companiilor sale ar putea să trăiască și să lucreze, scrie publicația Wall Street Journal.

Reprezentanții Boring, compania lui Elon Musk specializată în construirea de tuneluri, au purtat discuții cu autoritățile despre pașii necesari pentru înființarea unei localități în comitatul Bastrop, la aproape 60 de kilometri de Austin. Acest lucru i-ar permite magnatului să-și stabilească unele reglementări în propria municipalitate.

Musk ar vrea să construiască aici case pentru angajații Boring, ai producătorului de mașini electrice Tesla și cei ai companiei Space X. Locuințele ar urma să fie închiriate la prețuri sub nivelul pieței.

Elon Musk vrea să își construiască propriul oraș. S-a consultat cu designerul lui Kanye West

Orașul s-ar numi Snailbrook, un nume inspirat de mascota companiei Boring. La momentul înființării firmei, Musk a lansat o provocare în rândul angajaților să construiască utilaje de forat care să fie ”mai rapide decât un melc”. De altfel, Elon Musk a discutat despre planul de a construi propriul oraș cu Steve Davis, președintele companiei Boring, considerat unul dintre oamenii săi de bază.

Elon Musk, Grimes, fosta sa iubită, Kanye West și arhitectul artistului au discutat de mai multe ori în 2022 despre cum ar urma să arate orașul magnatului. Au fost realizate chiar și machete ale proiectului, însă ideile nu s-ar fi concretizat, notează sursa citată.

Potrivit legislației statului american Texas, este nevoie de cel puțin 201 de locuitori pentru ca un oraș să fie incorporat într-un comitat. Reprezentanții comitatului Bastrop nu au primit deocamdată nicio astfel de solicitare din partea lui Elon Musk sau a companiilor sale.

Wall Street Journal mai scrie că persoane sau entități care au legături cu firmele lui Elon Musk au achiziționat în apropierea orașului Austin aproape 1.500 de hectare de teren, o suprafață de patru ori mai mare decât a Central Park din New York.

Începând din anul 2022, angajații companiei Boring au posibilitatea de închiria locuințe cu două sau trei camere la prețuri ce pornesc de la 800 de dolari. În medie, închirierea unei locuințe în aceeași zonă costă aproape 2.200 de dolari pe lună, au precizat reprezentanții unei agenții imobiliare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE