Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vreme rea în Europa: Autoritățile instituie stare de urgență din cauza ninsorii

Este vremea rea în Europa. Ploile puternice au provocat inundații în mai multe țări, iar în Marea Britanie, traficul aerian a fost dat peste cap din cauza ninsorilor. În Croația, mai multe drumuri au fost inundate. Soldați și pompieri construiesc diguri din saci cu nisip și au pompat apa din curți.

Situația este mai gravă în Bosnia, unde un om a murit în urma unei alunecări de teren. Zeci de case din nordul țării au fost inundate. Mai multe drumuri și un pod au fost avariate. Localnicii ar putea fi evacuați dacă ploile nu se vor opri.

„Situația este cu adevărat alarmantă. Am avut oaspeți care au plecat cu barca. Mai încolo, două case de lemn sunt sub ape,” a declarat un bărbat.

Nu doar Europa se confruntă cu furtuni

Alte țări se confruntă cu ninsori puternice. În estul Slovaciei, stratul de zăpadă ajunge și la 30 de centimetri, iar traficul a fost dat peste cap. În orașul Presov a fost declarată stare de urgență, iar oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din casă decât dacă este absolut necesar să o facă.

În vestul Statelor Unite, oamenii se confruntă cu o furtună cu vânt puternic, ploi și zăpadă. O porțiune din autostrada care leagă statele California și Nevada a fost închisă din cauza vizibilității extrem de scăzute.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE