Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Voucherele de 50 de euro ar putea fi acordate în continuare. Nicolae Ciucă: „Vrem să propunem să fie asigurate şi anul viitor”

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Liderii PNL au discutat luni despre continuarea programului prin care sunt acordate vouchere de 50 de euro persoanelor vulnerabile. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a propus ca acest tip de ajutor să fie oferit și în 2023.

"Au fost discutate, pentru că ne preocupă la nivelul PNL, măsurile pe care putem să le luăm în continuare pentru sprijinul persoanelor şi familiilor vulnerabile. Aici sunt deja programele în derulare, acele programe ale voucherelor care vor continua să fie asigurate până în 2027 (prin fonduri europene, pentru persoane vulnerabile - n.r.).

Şi, de asemenea, am discutat la nivelul partidului decizia de a susţine continuarea programului de asigurare a voucherelor de 50 de euro la fiecare două luni de zile, (...) acele vouchere de 50 de euro, pe care le-am asigurat în semestrul doi, şi vrem să propunem să fie asigurate şi anul viitor. (...)

Pe primele şase luni de zile, cum am făcut şi anul acesta, încă şase luni de zile, ca să putem să vedem la jumătatea anului viitor, în funcţie de rectificarea bugetară, care este posiblitatea de continuare a programului", a declarat Nicolae Ciucă, la Palatul Parlamentului, unde a avut loc şedinţa conducerii PNL, potrivit Agerpres.

Șeful Executivului a menționat că a discutat în ședința de conducere a PNL și despre continuarea demersurilor pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene.

"Domnul ministru Boloş a fost prezent şi a prezentat toate demersurile care au fost luate la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să atingem pragul de absorbţie, până în momentul de faţă de 9,5 miliarde de euro, bani care sunt deja intraţi în ţară.

De aceea, spuneam săptămâna trecută, la începutul şedinţei de Guvern, că până în acest moment au intrat în ţară 15 miliarde de euro: 9,5 din fonduri europene - PNRR şi fonduri de coeziune şi 5,5 miliarde de euro investiţii străine directe. De asemenea, am discutat PNRR, care este axul principal pentru atragerea fondurilor europene şi care urmează să aibă ca perioadă de aplicabilitate anul 2026 şi am salutat decizia Comisiei Europene de a fi avizat prima cerere de plată şi banii respectivi, 2,6 miliarde, urmează să intre în ţară", a precizat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Distribuie

Taguri