Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Când vor ajunge primele vouchere sociale la beneficiari. Anunțul autorităților

Primele vouchere sociale vor ajunge la beneficiari spre finalul acestei luni, anunță oficialii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Banii vor fi virați pe carduri, între 20 și 24 iunie, promite ministrul Marcel Boloş. Voucherele vor fi acordate în patru tranșe. Data pentru următoarele va fi stabilită după jumătatea lunii iulie.

„Încărcarea voucherelor se va face după ce se încheie procesul de distribuire, aşa că ajutoarele aferente tranşei I vor ajunge la beneficiari în perioada 20.06.2022-24.06.2022”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Procesul de emitere, distribuire şi încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental “Sprijin pentru România” a început de la 1 iunie.

Tichetele au o valoare nominală de 250 lei. De acestea vor beneficia pensionarii cu venituri de până în 1500 de lei, dar și familiile în care câștigul pe membru este de până în 600 de lei.

Astfel, peste 3,5 milioane de persoane vor primi aceste vouchere pentru achiziţia a șase alimente de bază şi a unor mese calde. Guvernul vrea astfel să susțină populația vulnerabilă să facă față inflației galopante.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE