Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii cu venituri sub 1.500 de lei ar urma să primească din iunie vouchere, în valoare de 250 de lei. Banii vor fi pe un card și vor putea fi folosiți doar pentru a cumpăra mâncare.

3.1 milioane de români vor beneficia de voucherele sociale: pensionarii, persoanele cu dizabilități, cele cu venituri de până în 1.500 de lei, oamenii fără adăpost, dar și familii monoparentale, dacă venitul pe fiecare membru este sub 1.500 de lei.

Aceste persoane urmează să facă o solicitare la direcțiile de asistență socială de la primării. Deocamdată, nu a fost anunțat ce va conține dosarul depus. În general, se pregătește o cerere, o declarație pe propria răspundere, la care se mai pot adăuga și alte acte.

Cum pot fi utilizate voucherele sociale?

Cardul poate fi folosit în magazine, restaurante, pentru a cumpăra produse alimentare și este valabil 12 luni de la data fiecărei alimentări. La fiecare două luni, cardul va fi realimentat cu 250 de lei. De asemenea, elevii vor primi bani la începutul anului școlar, pentru rechizite. Aceștia vor primi un singur ajutor de 250 de lei, spune secretarul de stat în ministerul muncii, Cristian Vasilcoiu. Voucherele nu pot fi transformate în numerar și pot fi folosite pe baza cărții de identitate.

Tichetele sociale vor fi livrate în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022 de către Poșta Română. Banii vor veni, inițial, de la statul român, apoi Guvernul va face o cerere de rambursare din fonduri europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE