Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taberele copiilor vor putea fi plătite cu voucherele de vacanță ale părinților

Deputații au adoptat miercuri un proiect de lege prin care taberele copiilor pot fi achitate cu voucherele de vacanță acordate părinților.

Proiectul arată că voucherele pot fi utilizate pentru a acoperi cheltuielile cu taberele școlare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului.

"Vorbim aici de posibilitatea ca aceste vouchere să poată fi folosite pentru membrii familei, fără ca beneficiarul să îi însoțească. Mai precis, vorbim de posibilitatea ca aceste vouchere să poată fi folosite în folosul și binele copilului sau copiilor beneficiarului", se arată în expunerea de motive.

Procedura privind plata taberelor se va stabili prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Finanţelor.

Ce valoare are un tichet?

Valoarea unui tichet (un voucher - n.red) de masă nu poate depăși cuantumul de 30 de lei. Prin excepție, organizațiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, mai prevede proiectul de lege, notează Agerpres.

Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător.

Intenția inițială a legiuitorului a fost aceea de sprijin și suport al beneficiarilor, în așa fel încât acesta să se poată bucura de o vacanță binemeritată, păstrându-se și asigurându-se astfel echilibrul dintre muncă și viață, precum și de încurajare a turismului, se mai arată în expunerea de motive.

”Astfel, intenția legiuitorului nu se modifică cu nimic. Ba, mai mult, se îmbunătățește, adăugându-se la aceasta posibilitatea de dezvoltare personală a copilului, de acordare a posibilității unei activități experiențiale și de cunoaștere pentru copil", mai spun senatorii.

Legea, benefică pentru familiile cu posibilități reduse

"Așa cum se știe, numărul familiilor care pot asigura copiilor accesul la diverse tabere, fie ele de relaxare, fie în scopuri de învățare este limitat. Așa cum sunt limitate și posibilitățile de a acorda gratuit accesul la aceste tabere din partea statului. Prin urmare, s-ar realiza și rezolva totodată una din marile probleme ale statului, suplimentându-se indirect locurie gratuite pentru taberele de copii", se mai specifică în documentul citat.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE