Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vama Veche, una dintre cele mai căutate destinații de pe litoral. Care sunt prețurile pentru o noapte de cazare

Vara a readus atmosfera de vacanță pe litoral, așa că urmează un weekend aglomerat. În Vama Veche, tărâmul libertății, turiștii au furat deja startul. S-au bucurat de vremea de plajă, atmosfera boemă și au profitat de ultimele prețuri mici.

Soarele strălucitor, nisipul fin și marea de culoarea smaraldului sunt ingredientelele perfecte pentru o vacanță reușită în Vama Veche. Cocktailurile răcoritoare, savurate pe malul mării sau lângă piscină, sub cochetele umbrele din stuf, dau locului un farmec aparte. La una dintre terase, toate detaliile au fost gândite pentru a crea o atmosferă perfectă de vacanță.

Ionuț, administrator terasă: „Am vrut să punem ceva în Vama Veche, o idee care nu se găsește în general, să pună o ștampilă, pianul.”

În stațiune, în ultimii ani s-au făcut investiții de milioane de euro, iar asta se vede și în prețuri.

Turist: „În ultimii trei ani de zile s-a scumpit considerabil, asta și pentru că e cererea foarte mare, din punctul meu de vedere, s-a aliniat un pic cu Mamaia și cu zonele mai mult tranzitate până acum.”

Unii dintre tineri gustă pentru prima oară din spiritul Vămii, care i-a cucerit încă de când au pășit pe nisipul fierbinte.

Turist: „Am ajuns de dimineață, a fost super ok, am prins și răsăritul, muzică bună, băutură, că asta e cel mai important, băutura, muzica și gașca.”

Turistă: „Este mai liniște și e mai pe sufletul nostru. Aici parcă ne regăsim mai bine.”

Tânăr: „Frumos, neașteptat de multă lume pentru această perioadă.”

Costurile pentru cazare vor crește cu cel puțin 20%, odată cu vacanța de Rusalii

Este ultimul weekend cu prețuri de extrasezon în stațiunile de la mare. Odată cu vacanța de Rusalii, costurile pentru cazare, mâncare și șezlonguri vor crește cu cel puțin 20%.

Reporter: „Câți bani ai pregătit pentru două zile?”

Turist: „1.000, 1.200.”

Reporter: „E mult, e puțin? Cum ți se pare?”

Turist: „E mult. Foarte mult.”

Reporter: „Cât ați dat acum pe cazare?”

Turist: „Acum am plătit în jur de 300 și hai să zicem că pentru cele două zile, cât stăm noi, 800 – 700 bani de cheltuială, mâncare, mai facem și un grătar, mai mult față de anul trecut. Puțin, da. Cam cu 15% am estimat așa, orientativ.”

Care sunt prețurile pentru o noapte de cazare

Cei mai mulți bani se duc pe cazare. Prețurile variază între 150 și 400 de lei pentru o noapte, în funcție de condiții. Boutique-hotelurile, ce oferă camere puține, intimitate și piscine au fost amenajate în stil grecesc și au devenit rapid o atracție în Vamă.

Proprietarii au mizat pe nevoia de relaxare a turiștilor, departe de aglomerație și au amenajat oaze de liniște pline cu verdeață și flori. La unul dintre hoteluri, pentru vacanța de Rusalii nu mai este niciun loc liber.

Turistă: „Mă simt ca și cum nu aș fi în România, ca și cum aș fi într-un alt loc. E ca în Grecia. Simt că e un aer foarte boem, relaxant. E superb, îmi place.”

Turist: „De câțiva ani am fost doar în Vamă și ne-a plăcut și, nu știu, nu am mai fost în altă parte.”

Emin Dile, administrator hotel Vama Veche: „Pentru weekenduri avem gradul de ocupare de 100%, iar în ceea ce privește Rusaliile, oaspeții noștri si-au făcut din timp rezervările.”

Hotelierii au așteptări mari de la acest sezon estival

Hotelierii au așteptări mari de la acest sezon estival.

Adriana Roșca, administrator hotel Vama Veche: „Avem prețurile cuprinse între 280 și 400 de lei cameră dublă, cu mic dejun inclus. Facem oferte ca să-i atragem. La patru nopți de cazare oferim un discount de 50% din prima noapte de cazare.”

Pentru acest weekend, meteorologii anunță temperaturi de până la 27 de grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE