Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a vizitat orașul Herson, recent eliberat de trupele rusești



Știre inițială:

14/11/2022 , 14:54

Președintele Zelenski, filmat în timp ce cântă imnul Ucrainei

Pe Twitter s-au viralizat imagini cu Volodimir Zelenski în timpul intonării imnului Ucrainei, în Herson.


Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat orașul Herson, recent eliberat de trupele rusești. Biroul prezidențial a declarat că nu a putut confirma imediat că Zelenski a călătorit la Herson, iar el însuși a declarat duminică pe Facebook că se află în biroul său din capitala Kiev, potrivit AP.

Zelenski alături de militari

Pe contul său oficial de Instagram au apărut fotografii cu Zelenski alături de militari, într-o piață centrală din Herson.

Zelenski s-a deplasat în ţinută în stil militar pe străzile oraşului, însoţit de gărzile sale de corp înarmate, fără însă ca el să poarte cască sau vestă antiglonţ, potrivit postărilor de pe social media.

„Glorie Ucrainei!”, au strigat mai mulţi localnici de la balconul unui bloc.

„Glorie eroilor!”, au răspuns, conform tradiţiei, şeful statului ucrainean şi cei care îl însoţeau, potrivit Agerpres.

Zelenski acuză Rusia de peste 400 de crime de război în Herson

Președintele Ucrainei acuză forțele rusești că au comis „aceleași atrocități ca și în alte regiuni ale țării noastre" înainte de a fi forțate să se retragă din Herson.

În discursul său video nocturn de duminică, Zelenski a declarat, fără detalii, că „anchetatorii au documentat deja peste 400 de crime de război rusești, iar cadavrele civililor și militarilor au fost găsite”.

Sfârșitul celor opt luni de ocupație a orașului Herson de către Rusia a declanșat zile de sărbătoare, dar a scos la iveală și o situație de urgență umanitară, cu locuitori care trăiesc fără curent electric și apă și care duc lipsă de alimente și medicamente. Rusia controlează în continuare aproximativ 70% din regiunea mai largă Herson.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE