Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin aprobă vânzarea diviziei Mercedes-Benz din Rusia. Cine va prelua serviciile financiare

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat luni ca divizia de servicii financiare a Mercedes-Benz din Rusia să fie vândută dealerului auto rus Avtodom. Decizia a fost adoptată în condițiile în care grupul auto german este aproape de vânzarea integrală a activelor sale din Rusia, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Condiţiile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Mercedes s-a retras complet de pe piața din Rusia

În martie 2022, la o lună de la invadarea armatei ruse în Ucraina, Mercedes-Benz a suspendat producţia la fabrica din Rusia şi a oprit exporturile în această ţară. Mai apoi, grupul german a anunțat în octombrie că se retrage complet de pe piaţa rusă, vânzând participaţiile sale din Rusia unui investitor local.

Ieșirea Mercedes-Benz de pe piața rusă face parte dintr-un exod al companiilor globale, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

În aceste condiții, liderul de la Kremlin a semnat, luni, ordinul prin care a aprobat vânzarea Mercedes-Benz Bank Rus - divizia de servicii financiare din Rusia a Mercedes-Benz - către Avtodom, specializat în vânzările de maşini premium.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Avtodom şi-au exprimat speranţa că vor obţine permisiunea din partea unei comisii guvernamentale pentru finalizarea tranzacţiei care vizează toate activele Mercedes-Benz din Rusia, inclusiv fabrica de lângă Moscova.

În 2022, producţia auto a Rusiei a scăzut cu 67%, la doar 450.000 automobile, cel mai redus nivel de la destrămarea uniunii sovietice, în 1991.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE