Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Google anunță rivalul ChatGPT, Bard. Compania vrea să adauge motorului său de căutare funcții bazate pe inteligență artificială

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Alphabet Inc, care deține Google, vrea să lanseze un serviciu de chatbot și eă utilizeze mai multă inteligență artificială pentru motorul său de căutare, scrie Reuters.

Acțiunea vine ca răspuns la proiectul companiei Microsoft, într-o luptă a unui nou val de tehnologie, cel al Inteligenței Artificiale.

Într-o postare, directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, spune că firma deschide un serviciu de inteligență artificială conversațională numit Bard pentru a testa utilizatorii pentru feedback, urmat de o lansare publică în următoarele săptămâni.

Ce promite să facă Bard

Bard este controltat de LaMDA, inteligența artificială a Google care poate genera proză similară cu cea umană încât un inginer al companiei a spus anul trecut că are „o minte sensibilă”, o afirmație pe care gigantul tehnologic și oamenii de știință au respins-o pe scară largă.

Vestea vine în urma unor declarații recente ale Microsoft, care a spus că urmărește să integreze inteligența artificială în toate produsele sale, precum și să extindă disponibilitatea ChatGPT, robotul de chat al unui startup cunoscut sub numele de OpenAI, pe care Microsoft îl susține.

Google vrea să adauge motorului său de căutare funcții bazate pe inteligență artificială care să sintetizeze informații pentru a răspunde la interogări complexe, cum ar fi dacă este mai ușor să înveți să cânți la chitară sau la pian, a declarat Pichai.

Iar Google va oferi instrumente, mai întâi alimentate de LaMDA și mai târziu de alte tehnologii de inteligență artificială, dezvoltatorilor web, creatorilor și întreprinderilor începând de luna viitoare, a spus el.

Distribuie

Taguri