Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă. Instanța a respins cererea ca el să fie judecat pentru omor calificat

Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat, așa cum au cerut părinții tinerilor uciși la 2 Mai. Magistrații Judecătoriei Mangalia au respins cererea de schimbare a încadrării juridice, așa că Pascu va fi judecat în continuare pentru ucidere din culpă. Asta înseamnă o pedeapsă mai mică, între doi și șapte ani.  

Cătălin Dragomir, tatăl tinerei ucise: ”De la trei la șapte ani, va face la mișto cinci ani, iar peste trei sezoane ne întâlnim cu el aici făcând ce știe mai bine. E o bătaie de joc, începând de la procuroare, care le-a dat apă la moară avocaților criminalului. Eu am ieșit din sală, le-am spus doar atât: să le fie rușine dacă ei consideră că așa ceva.”

Și mama băiatului ucis în accident a părăsit sala, când a fost nevoită să audă detaliile tragicului accident. Cei patru avocați ai lui Vlad Pascu au susținut, în fața judecătoarei din Mangalia, că cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat nu este întemeiată. 

Adrian Cuculis, avocatul uneia dintre familii: ”S-a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, lucru care era cumva bănuit de către noi de data trecută, dacă tu mergi pe procedură simplificată. Ştim foarte bine, fapta până la zece ani şi şase luni va avea limitele reduse cu o treime din pedeapsa respectivă.”

Valentin Olariu, tatăl tânărului ucis: ”Suntem foarte dezamăgiți. Nu am rezolvat nimic astăzi. Doamna procuror nu a fost de acord cu schimbarea încadrării nici cei de la B.A.A.R.” 

În timpul dezbaterilor care au durat mai bine de o oră, avocații lui Vlad Pascu și-au axat pledoaria pe faptul că victimele accidentului mergeau pe șosea când a avut loc tragedia, vorbind despre o culpă comună. În timp ce participa online la termenul de judecată, Vlad Pascu a fost anunțat de Judecătoare că data viitoare se poate prezenta fizic în sală, dacă dorește.

Adrian Bendeac, avocatul lui Vlad Pascu: ”Este pentru prima oară când președintele instanței a făcut această referire. Pentru că nici în cursul judecății, nici cu ocazia măsurii preventive instanța nu a dispus prezența în sala de judecată.” 

Următorul termen va avea loc pe 18 aprilie, iar judecatoarea a spus chiar că această înfățișare ar putea fi ultima din proces. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE