Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vlad Pascu ar putea primi o pedeapsă mai mică. Nouă gafă a judecătoarei: ”M-a văzut cu poza băiatului în mână şi a întrebat cine sunt”

Vlad Pascu, șoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 mai în 2023, a recunoscut în fața instanței faptele de care este acuzat, în așa fel încât să poată beneficia de reducerea pedepsei. În timpul audierilor, judecătoarea l-a întrebat pe tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși, cine este, cu toate că bărbatul avea în mână o poză a fiului său.

Vlad Pascu nu a fost adus în sala de judecată, însă a participat la ședință, prin intermediul sistemului online.

Unul dintre avocații familiilor îndoliate a cerut instanței schimbarea încadrării juridice a faptei, din ucidere din culpă, în omor calificat. Mai mult, părinţii celor doi tineri decedaţi au solicitat recuzarea judecătoarei care se ocupă de acest caz, cerere ce a fost respinsă, conform Agerpres.

Tatăl lui Sebi, unul dintre cei doi tineri morţi, a afirmat că nu are "nicio speranţă" referitor la acest proces.

"Ne bucurăm că judecătoarea a luat în considerare să schimbe încadrarea şi aşteptăm până pe 4 aprilie să vedem ce se întâmplă la un nou proces. Şi-a recunoscut faptele, pentru vechea încadrare. (...) Sincer, nu am nicio speranţă, până şi acum judecătoarea m-a văzut cu poza băiatului în mână şi a întrebat cine sunt. Am zis că sunt tatăl lui Sebi şi că l-am adus şi pe el în sală ca să îl vadă", a spus Valentin Olariu, tatăl lui Sebi Olariu, conform sursei citate.

În primul termen al procesului din "dosarul 2 Mai", tatăl lui Sebastian, unul dintre cei doi studenți uciși de Vlad Pascu într-un accident auto, a primit o întrebare suprinzătoare de la judecătoare. Ea l-a întrebat "Unde este Sebastian".

Instanţa a stabilit un nou termen pentru data de 4 aprilie, ora 10,00. Un al doilea termen de judecată a avut loc, joi, la Judecătoria Mangalia, în dosarul lui Vlad Pascu.

Primul termen pe fond în acest dosar a fost pe 22 februarie. Cauza a fost amânată în condiţiile în care, potrivit avocatului Adrian Cuculis care reprezintă familia tinerei moarte în accidentul rutier, unul dintre avocaţii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de-al doilea a anunţat că nu poate participa la termenul din 22 februarie pentru că este la o acţiune de protest alături de colegi din Baroul Bucureşti.

Vlad Pascu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE