Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Visezi la un Crăciun alb? Iată care sunt cele mai înzăpezite cinci orașe din Europa

Crăciunul este întotdeauna mai festiv cu un strop de zăpadă. Așadar, fie că vă place să faceți oameni de zăpadă, fie că vreți să stați lângă un foc de tabără și să priviți cum cad fulgii afară, să fiți într-un loc înzăpezit în perioada Crăciunului vă va aduce cu siguranță un zâmbet pe fața înghețată.

În condițiile în care zăpada dispare treptat în multe dintre stațiunile de schi populare din Europa de Vest, călătoria mai departe ar putea fi singura modalitate de a vedea câțiva fulgi de zăpadă în perioada sărbătorilor.

Compania de închirieri de vacanțe Holidu a întocmit topul celor mai înzăpezite cinci orașe din Europa în funcție de numărul mediu de zile de zăpadă pe lună în timpul iernii, astfel încât să vă puteți înveli la cald și să vă bucurați de atmosfera festivă, potrivit Euronews Travel.

5. Helsinki, Finlanda - 16,5 zile de zăpadă pe lună

Pe locul cinci se află capitala Finlandei, Helsinki, cu 16,5 zile de zăpadă pe lună. Dacă vreți să îmbrățișați aer liber, procurați-vă o "pulkka", un tip de sanie pe care o puteți cumpăra peste tot în capitală. Parcul Sinebrychoff este o destinație populară pentru cei care se dau cu sania, cu câteva dealuri grozave pe care să alunece.

Când sunteți suficient de răcorit, faceți ca localnicii și mergeți la o saună pentru a vă încălzi și a vă relaxa. Aveți de unde alege, inclusiv faimoasa Löyly, care are trei saune încălzite, un restaurant și o piscină în aer liber, dacă vă simțiți deosebit de curajos.

Dacă sunteți suficient de norocoși să vizitați în plină iarnă, puteți chiar să faceți o plimbare pe Marea Baltică înghețată. Alăturați-vă localnicilor în timp ce patinează pe gheață, schiază și fac găuri pentru pescuit.

4. Turku, Finlanda - 16,75 zile de zăpadă pe lună

Tot în Finlanda, Turku este cel mai vechi oraș al țării. Așezat pe coasta de sud-vest, este plin de castele medievale care datează din secolul al XIII-lea.

Unul dintre cele mai neobișnuite moduri de a explora orașul este pe patinele de gheață. Iarna, râul Aura, care șerpuiește prin oraș, îngheață complet, așa că puteți patina sau vă puteți plimba de-a lungul lui pentru a vizita diferite obiective turistice.

Dacă aveți chef de ceva cultural, faceți o vizită la Muzeul Aboa Vetus Ars Nova, care combină arta modernă și artefactele antice sub același acoperiș.

3. Erfurt, Germania - 17,25 zile de zăpadă pe lună

Pe locul al treilea se află micul oraș Erfurt, capitala landului german Turingia. Dacă sunteți în căutarea unei evadări liniștite pe timp de iarnă, cu o populație de doar 213.000 de oameni, acesta ar putea fi locul potrivit pentru dumneavoastră.

Cu 17,25 zile de zăpadă pe lună, orașul găzduiește o mulțime de arhitectură medievală unică, inclusiv Catedrala Sfânta Maria, unde Martin Luther, liderul Reformei protestante, a fost hirotonit în secolul al VIII-lea.

Podul Krämerbrücke, cu clădirile sale de carte poștală, este un loc minunat pentru a vă face fotografii în vacanța de iarnă, în timp ce Biserica Sfântul Sever este o biserică gotică cu cinci nave de explorat.

2. Vilnius, Lituania - 18,5 zile de zăpadă pe lună

Pe locul al doilea se află Vilnius, în Lituania, cu o medie de 18,5 zile de zăpadă pe lună. Capitala plină de viață a țării, Vilnius este renumită pentru arhitectura barocă din centrul său istoric, care a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1994.

Dacă doriți să intrați în spiritul iernii, stațiunea de schi Liepkalnis se află la doar 5 km în afara orașului și oferă priveliști uimitoare asupra Vilniusului.

Iar dacă sunteți mai cultural, de ce nu vizitați Muzeul Național de Artă al Lituaniei pentru a descoperi bogata istorie artistică a țării sau, pentru ceva mai contemporan, căutați gama unică de artă stradală a orașului în timp ce explorați pe jos.

1. Tallinn, Estonia - 20,5 zile de zăpadă pe lună

Pe primul loc, cu 20,5 zile de zăpadă pe lună, se află orașul Tallinn din Estonia.

Capitala țării și hotspotul cultural este foarte romantic iarna. Orașul său vechi, Kesklinn, este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa - arată deosebit de frumos atunci când este acoperit de zăpadă.

Dacă vă plac sporturile de iarnă, Tallinn Song Festival Grounds devine un centru de activități pe timp de iarnă, cu oferte de snowboarding, schi și patinaj pe gheață.

Sau, dacă doriți să explorați istoria orașului, faceți o vizită la Biserica Sfântul Olaf, care datează din secolul al XIII-lea. Totuși, turla a fost lovită de fulger de aproximativ 10 ori, așa că asigurați-vă că vizitați-o într-o zi senină.

Unde altundeva în Europa este zăpadă iarna?

În topul celor mai înzăpezite 10 orașe din Europa se află Kiev, în Ucraina, cu 16 zile de zăpadă pe lună, Kaunas, în Lituania, cu 16 zile, și Grenoble, în Franța, Riga, în Letonia, și Innsbruck, în Austria, toate cu 15,5 zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE