Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci orașe din România, în topul celor mai sigure locuri din lume. Anunțul făcut de Lucian Bode

Cinci oraşe din România au fost clasate printre cele mai sigure locuri din lume. Topul a fost realizat de o importantă platformă, pe baza datelor transmise de contributori.

Potrivit datelor, Cluj-Napoca este primul dintre cele cinci oraşe, situat pe locul 23, urmat de Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

”Cinci orașe din România, în topul celor mai sigure locuri din lume! Am fost bucuros să aflu că orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, București și Iași sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieții și rata criminalității la nivel global.

Conform acestui top, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România, aflându-se pe poziția 23, fiind urmat de Timișoara - poziția 32, Brașov - poziția 54 și de București și Iași, pe locurile 67, respectiv 84.

Clasamentul reflectă percepția persoanelor care au decis să contribuie cu date și informații la baza de date a platformei, printre cei mai importanți factori luați în considerare pentru determinarea gradului de siguranță al orașelor fiind nivelul infracționalității, nivelul de îngrijorare privind agresiunile fizice și verbale, atacurile armate sau vandalismul, nivelul de îngrijorare privind agresiuni generate de diferențele rasiale, etnice, religioase sau de gen.

Alături de alte mari orașe din lume, precum Zurich (Elveția), Quebec City (Canada), Haga (Olanda) sau Munchen (Germania) cele cinci orașe din România au trecut cu brio testul încrederii, țara noastră dovedind, încă o dată, că este un stat modern, adaptat nevoilor de siguranță ale cetățenilor săi, dar și ai altor state, care ar putea alege să vină aici fie în scop turistic, fie pentru a munci.”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Cum vrea MAI să rămână în topul orașelor sigure

Ministrul a precizat că ”această performanţă trebuie, însă, să fie susţinută cu o mobilizare permanentă, cu vigilenţă şi implicare, pentru a fi tot timpul cu un pas înaintea inventivităţii infractorilor”.

”Siguranța cetățenilor a fost și rămâne o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne, dovadă stând numărul mare de misiuni derulate pentru prevenirea și combaterea infracționalității, bunele relații și buna colaborare cu instituțiile partenere de la nivel internațional, investițiile în dotări și pregătirea continuă a personalului, toate asigurând premisele unui serviciu public eficient și de calitate.

Această performanță trebuie, însă, să fie susținută cu o mobilizare permanentă, cu vigilență și implicare, pentru a fi tot timpul cu un pas înaintea inventivității infractorilor.

Prin activitatea structurilor sale, Ministerul Afacerilor Interne rămâne ferm angajat în îndeplinirea obiectivelor asumate, astfel încât România să fie un pilon de siguranță la nivel regional, iar acest lucru să fie resimțit de fiecare cetățean.

Este o mândrie să fim în acest clasament, dar și o responsabilitate de a menține și chiar de a îmbunătăți pozițiile ocupate de orașele României, iar pentru aceasta este nevoie ca, dincolo de efortul consistent al instituțiilor statului, fiecare palier al societății să contribuie activ și cu bună credință la menținerea climatului de siguranță în comunitățile din care fac parte.”, se arată în postarea distribuită de Lucian Bode.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE