Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai bune și celor mai proaste atracții turistice din Europa

Publicat de: Mirabela Vasile

Nu este nimic mai rău decât să faci un drum pentru a vedea o atracție turistică populară și să te gândești: "Asta este?".

Dar doar pentru că ceva este faimos, nu înseamnă că este impresionant, potrivit Euronews Travel.

Pentru a vă ajuta să descifrați care sunt locurile care merită o vizită și pe care ar trebui să le ocoliți, specialistul Stasher a clasificat 99 dintre cele mai importante atracții turistice din lume.

Ținând cont de recenziile Google, de calitatea cazării locale, de distanța față de cel mai apropiat aeroport internațional, de siguranța turiștilor și de popularitatea TikTok, fiecare atracție a fost notată cu un punctaj de la 1 la 10.

În cazul în care nu au putut fi găsite date pentru toate aceste puncte, atracțiile au fost filtrate din clasament.

S-a constatat că patru din primele cinci dintre cele mai impresionante obiective turistice din lume se află în Europa.

Iată care sunt cele mai bune - și cele mai proaste - atracții turistice, conform datelor.

Care sunt cele mai bune atracții turistice din Europa?

4. Plaza de España din Sevilla, Spania

Un semicerc de clădiri guvernamentale impresionante, flancate de turnuri înalte, alături de o fântână uriașă în măreața Plaza de España din Sevilla.

Piața a fost construită inițial pentru Expoziția Mondială Ibero-Americană din 1929.

La baza clădirilor sale sunt așezate 52 de alcovuri de faianță, reprezentând fiecare dintre provinciile Spaniei. Patru poduri din mozaic - reprezentând cele patru regiuni străvechi ale țării - acestea au poteci pitorești peste apă, unde bărci cu vâsle navighează în jurul canalului circular.

Deși popularul sit turistic a fost detronat de pe primul loc în clasamentul precedent al Stasher, acesta se află încă mândru în primele cinci locuri.

Plaza de España este un spațiu public, ceea ce înseamnă că intrarea este gratuită.

3. Laguna Albastră, Islanda

Cu aburi care se ridică din apele sale turcoaz-lăptoase, înconjurată de vulcani impresionanți, Laguna Albastră din Islanda este o imagine atrăgătoare.

Oricât de eteric ar fi peisajul, piscina nu este un fenomen natural. Spa-ul este umplut cu un produs secundar de la centrala geotermală din apropiere.

Cu toate acestea, apa sa bogată în minerale și nămolul alb și moale de silice au proprietăți curative pentru piele.

Acesta primește aproximativ un milion de vizitatori pe an - mai mult decât dublul populației Islandei - și este un favorit loc al TikTok.

Prețurile biletelor pentru Laguna Albastră variază în funcție de zi, oră și sezon, începând de la aproximativ 60 de euro.

2. Disneyland Paris, Franța

"Cel mai fericit loc de pe Pământ" se ridică la înălțimea sloganului său - cel puțin în opinia utilizatorilor TikTok.

Disneyland Paris este cea mai populară atracție a platformei de socializare. Postările cu acest hashtag au fost vizualizate de aproape opt miliarde de ori. Are, de asemenea, un rating foarte respectabil de 4,5 la recenzii pe Google.

De asemenea, este ușor de accesat, Eurostar având trenuri directe de la Londra la parcul tematic în mai puțin de trei ore. Deși acest serviciu se termină la 5 iunie 2023, puteți accesa în continuare parcul cu o simplă schimbare la gara Lille-Europe.

De la Bruxelles, TGV și Thalys operează un tren direct de mare viteză care durează doar 1,5 ore.

Biletele de o zi pentru Disneyland Paris încep de la 63 de euro.

1. Clădirea Parlamentului Ungariei, Budapesta, Ungaria

Cu arhitectura sa de basm și barurile sale de fițe, capitala Ungariei uimește vizitatorii la fiecare pas.

O plimbare cu barca pe Dunăre trebuie să se regăsească cu siguranță în itinerariul dumneavoastră, oferindu-vă șansa de a observa de pe apă cel mai impresionant punct de reper al Europei, Parlamentul din Budapesta.

Dezvelită în 1902, structura neogotică rămâne cea mai mare clădire a țării. Fațada sa simetrică și cupola centrală taie o siluetă impresionantă pe malul de Pesta al râului. Mergeți noaptea pentru a o vedea luminată în toată splendoarea sa.

Clădirea Parlamentului Ungariei a obținut un scor impresionant de 7,3 din 10 în analiza Stasher, ceea ce o face nu numai cea mai bună atracție turistică din Europa, ci și din lume.

Pentru a intra în clădire, va trebui să plătiți 13 euro dacă sunteți cetățean al SEE sau 26 de euro dacă sunteți din afara SEE.

Care sunt cele mai proaste atracții turistice din Europa?

Europa nu se află la fel de mult în topul celor mai proaste atracții turistice din lume ca și în cel al celor mai bune.

Marele Bazar din Istanbul, Turcia, se află pe locul al doilea în topul celor mai proaste atracții din cauza problemelor de siguranță și accesibilitate. Acestea fiind spuse, încă obține o medie de 4,4 stele în recenziile Google.

SUA și Asia au multe dintre celelalte "cele mai proaste atracții" de pe listă. Turiștii au catalogat Hollywood Walk of Fame din Los Angeles drept "murdar" și "nesigur" în recenzii, ceea ce i-a adus cel mai slab loc. Busch Gardens din Tampa Bay, Florida, figurează, de asemenea, în ultimele 10 locuri.

Situat la 219 km de un aeroport, Taj Mahal din India se află pe locul al treilea cel mai prost. Victoria Harbour și Ocean Park din Hong Kong ocupă locurile șase și șapte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE