Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul orașelor cu temperaturi mici în Europa. Destinația unde termometrul indică doar 8 grade Celsius

Pe măsură ce valul de căldură sufocantă a cuprins o mare parte din Europa în această săptămână, țările se pârjolesc la temperaturi record și produc numeroase probleme, printre care chiar și decesul.

În ce loc ai putea să fugi să învingi căldura? Răspunsul scurt este să te îndrepți spre nord - cu cât mai la nord, cu atât mai bine, iar insulele beneficiază și de briza mării.

Euronews a găsit unele dintre locurile cu cele mai scăzute temperaturi din Europa și chiar destinații cu mai puțin de zece grade:

Destinațiile cu temperaturi mici din Europa

Insulele Shetland, Scoția

Cele mai nordice insule ale Scoției s-au bucurat de temperaturi blânde, marți dimineață, stația meteo din afara capitalei Lerwick înregistrând doar +15°C.

„Este foarte plăcut, fără să fie prea cald”, a spus Bob Kerr, reprezentant al Consiliului Insulelor Shetland.

În timp ce Marea Britanie și-a doborât marți recordul de temperatură maximă, cu mercurul atingând +39,1°C în sudul Angliei, biroul local de turism Promote Shetland, spune că insulele sunt „cel mai tare loc din Marea Britanie”.

Reykjavik și Akuryeri, Islanda

Marți dimineața, temperaturile în capitala, Reykjavik, s-au situat în jurul valorii de +11 °C, în timp ce în al doilea oraș ca mărime al țării, Akureyri, locuitorii s-au bucurat de temperaturi de o singură cifră, care a atins +8 °C dimineața, crescând cu doar câteva grade în plus după-amiaza.

Iulie este statistic cea mai caldă lună a anului în nordul Islandei, temperatura medie în Akureyri fiind plăcută de +15°C și doar 3,7 mm de ploaie.

Jokkmokk și Tromsø, Laponia

Îndreptându-te spre nord, vei găsi cu siguranță temperaturi mult mai reci decât în ​​cea mai mare parte a Europei.

Marți, orașul Jokkmokk din Suedia sa bucurat de +13°C alături de niște ploaie slabă, în timp ce Tromsø din Norvegia a fost cu doar un grad mai cald.

„Am avut oameni care au rămas blocați aici pentru că a avut loc o grevă a unei companii aeriene și au fost destul de fericiți să rămână blocați aici și să nu se ducă acasă la temperaturi de 38 de grade”, a spus ea, pentru Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE