Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Judecătoare din Nevada, atacată de inculpat după pronunțarea deciziei

O judecătoare din statul american Nevada a fost atacată de un inculpat, la câteva secunde după ce a pronunțat sentița. Suspectul a sărit peste masa apărării și banca judecătorului, în încercarea de a o sugruma pe femeie.

Într-o scenă violentă surprinsă miercuri pe o înregistrare video din sala de judecată, inculpatul Deobra Delone Redden a sărit peste pupitrul judecătoarei Mary Kay Holthus și a doborât-o pe aceasta la pământ, potrivit The Guardian.

Funcționarii instanței și câțiva avocați l-au oprit la timp pe bărbat. Judecătoarea nu a suferit răni grave, însă șeriful din sala de judecată a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce și-a dislocat umărul.

"S-a întâmplat atât de repede încât a fost greu să știi ce să faci", a declarat Richard Scow, procurorul șef al districtului.

"Nu sunt o persoană rebelă"

Redden nu se afla în arest preventiv când a ajuns miercuri la tribunal. El s-a descris în fața judecătoarei ca fiind "o persoană care nu încetează niciodată să încerce să facă ceea ce este corect, indiferent cât de greu este".

"Nu sunt o persoană rebelă", i-a spus el acesteia, adăugând ulterior că nu crede că ar trebui să fie trimis la închisoare.

În timp ce judecătoarea a precizat că intenționează să îl trimită la închisoare, iar șeriful instanței s-a mișcat pentru a-i pune cătușele, Redden a strigat înjurături și a atacat-o pe femeie.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost arestat și a primit noi acuzații. Acesta a mai făcut închisoare pentru agresiune domestică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE