Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Verificări amănunțite ale mărfii din Ucraina. În Vama Siret sunt controlate și sigilate 20 de camioane pe oră

La finalul unei ședințe în care și-au făcut timp de glume, guvernanții români au anunțat soluția crizei cerealelor iefine din Ucraina: fermierii români vor primi 20 de milioane de euro sprijin.

România rămâne totuși principala poartă de tranzit pentru marfa din Ucraina. De când a izbucnit razboiul în Ucraina și până în prezent, prin vama Siret au trecut sute de mii de camioane.

Numai prin portul Constanța au trecut peste 14 milioane de tone de cereale, de la începutul războiului.

Peste jumătate dintre grânele exportate de Ucraina au trecut prin țara noastră. grâu, porumb, floarea soarelui sau rapiță au plecat către Egipt, Tunisia, Iordania, Filipine, Sudan sau Arabia Saudită.

2.000 de camioane cu marfă din Ucraina intră în țară în fiecare săptămână

A fost prima zi de intensificare a controalelor. Cel puțin 2.000 de camioane cu marfă din Ucraina intră în țară în fiecare săptămână, prin vama Siret. Asta înseamnă peste 40.000 de tone. Fiecare camion în parte este sigilat, după ce trece toate verificările. Șoferii spun că așteaptă la coadă și câteva zile.

”După efectuarea controlului vamalm sunt diferite modalități de efectuare a controlului, dupa efectuarea controlului vamal, dacă totul este în regulă, se sigilează compartimentul de marfa. Toate camioanele pleaca sigilate de la noi și li se permite intrarea în România.”, a declarat Liviu Moldovan - director adjunct la Biroul Vamal de Frontieră Siret.

De când a izbucnit razboiul în Ucraina și până în prezent, prin vama Siret au trecut sute de mii de camioane. Cea mai mare cantitate, însă, a ajuns în portul Constanța: peste 14 milioane de tone, în ultimul an.

Guvernanții au transmis că fermierii români vor primi un sprijin de 20 de milioane de euro. În ședința în care au stabilit soluții, aleșii și-au făcut timp glume. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut și el sprijinul colegilor și i-a făcut să râdă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE