Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de turiști în Italia. Hotelieri: „Este un adevărat tsunami de rezervări”

Industria turistică din Italia își revine după criza provocată de pandemia de Covid-19. Turiștii străini, în special din Statele Unite, revin în grupuri mari în peninsulă. Este un adevărat tsunami de rezervări, spun hotelierii italieni.

Un tsunami de rezervări

Potrivit Organizației Mondiale a Turismului, în primul trimestru al acestui an, călătoriile internaționale aproape că s-au triplat comparativ cu anul trecut.

În Italia, toate aeroporturile și muzeele din orașele mari sunt aglomerate, în ciuda faptului că, în ultima perioadă, se observă o creștere a numărului de infectări cu Covid.

Federico Bocca, președintele Asociației Naționale a Hotelierilor din Italia: „Există o imensă dorință de a calători, ca și cum cineva ar fi destupat o sticlă. De aceea, imediat ce Italia a relaxat măsurile de siguranță legate de Covid, în primele zile de ridicare a restricțiilor, a sosit un tsunami de rezervări făcute de americani, într-un număr și cu o rapiditate ca niciodată înainte.”

Turiștii ruși reprezentau o parte importantă în turismul italian

Totuși, lipsesc rușii, după ce țările europene au impus sancțiuni Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Turiștii ruși reprezentau o parte importantă în turismul italian, mai ales în privința banilor chelțuiți în vacanțe. Lipsesc și turișii din Orientul Îndepărtat, din China, Coreea, Taiwan și Japonia, țări care încă se confruntă cu probleme legate de Covid.

Prin urmare, o revenire totală a turismului la nivelul de până la pandemie este așteptată abia în anul 2024, mai ales că, în prezent, nivelul infectărilor este în creștere, iar războiul din Ucraina a generat și o explozie a prețurilor la nivel mondial. De asemenea, chiar dacă toate restricțiile de călătorie au fost ridicate, purtarea măștii rămâne obligatorie încă în multe locuri din Europa.

Industria mondială a turismului a pierdut două mii de miliarde de dolari din cauza pandemiei

Turist: „Cred că este reconfortant să poți călători acum post-pandemie și să vezi că toată lumea s-a întors la normalitatea de dinainte de pandemie.”

Turist: „Pentru mine, cea mai mare provocare aici a fost să mă obișnuiesc să port masca pe căldura aceasta. Sunt foarte mulți oameni care nu poartă masca, deși este obligatorie, și sunt foarte mulți oameni în general.”

Din cauza crizei pandemiei de Covid-19, industria mondială a turismului a pierdut două mii de miliarde de dolari, ceea ce a însemnat o lovitură puternică pentru sector.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE