Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia, cele mai multe plaje în topul destinațiilor de vacanță din 2022

Indiferent ce caută turiștii, Italia are plaje potrivite pentru toată lumea. Așa sună concluziile unei cercetări efectuate de unul dintre cele mai importante lanțuri hoteliere din lume.

O analiză a lanțului hotelier Premier Inn, preluată de euronews.com, a dezvăluit care sunt cele mai populare destinații din 2022. Au fost prelucrate datele a peste 130 de plaje europene, pe baza unui algoritm care lua în calcul numărul mediu de căutări lunare și pin-urile de pe Pinterest.

„Mulți vor căuta călătorii și aventură. Italia are atât de multe de oferit, așa că am fost dornici să oferim un ghid la îndemână celor care caută o vacanță”, a explicat purtătorul de cuvânt al lanțului hotelier, citat de euronews.com

Italia are, în acest moment, peste 400 de plaje care se bucură de distincția blue flag.

Vă prezentăm șapte dintre cele mai uimitoare plaje din Italia

Plaja Sa Colonia din Sardinia

Plaja Sa Colonia este destinația perfectă.

Lido Fiori, Sicilia

Liodi Fiori a primit distincția blue flag din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE).

Calamosche, Sicilia

Sicilia este plină de plaje mari și fără aglomerație. Micul golf Calamosche, aflat la 43 km sud de Siracuza, este cunoscut drept „Funni Musca”.

Plaja Sperlonga, lângă Roma

Un sat medieval construit pe o stâncă cu vedere la Marea Tireniană, Sperlonga se află în apropiere de Roma.

Baia del Silenzio, Genoa

Această plajă este recunoscută pentru liniște.

Cala Violina, Toscana

Dacă vreți să scăpați de aglomerație, va trebui să faceți drumeții timp de doi kilometri prin rezervația Bandite di Scarlino pentru a ajunge la acest golf retras.

Punta della Suina, Lecce

Oficial, cea mai „la modă” plajă din Europa, acest loc îndrăgit este popular pentru un motiv. Vă puteți bucura de apele calme sau să vă relaxați la soare. Există zone în care nu trebuie să plătiți, dar se pot închiria și șezlonguri și umbrele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE