Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de căldură și secetă în România. Anunțul meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

Publicat de: Euronews

Va urma o perioadă de secetă și lipsită de precipitații, în următoarele două săptămâni, care va afecta în mod special România, Republica Moldova, Italia, Ungaria, Slovacia,  Slovenia, Croația, Bosnia & Herțegovina, Muntenegru și Serbia, avertizează ANM.

Avertizarea vizează zona Italiei, din centrul Europei până în zona Mării Negre și respectiv nordul și centrul Peninsulei Balcanice.

Valul de căldură se mută către centrul regiunii Mediteraneene și va afecta Italia si Peninsula Balcanică, potrivit Centrului Climatologic Regional (RCC-CM).

În următoarea săptămână, valorile temperaturilor în zona regiunii vest-Mediteraneene și Peninsula Iberica vor mai scădea. Avertizarea vizează în mod special România, Slovenia, Croația, Bosnia & Herțegovina, Muntenegru, Serbia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Albania și Grecia.

Schimbările climatice afectează Europa

În 2014, în cadrul rubricii meteo a unui post de televiziune francez, se anunța prognoza pentru 18 august, anul 2050 în Franța, ca parte a unei campanii de alertare asupra realității schimbărilor climatice. Prognoza pentru acea zi a ajuns, mult mai devreme, să fie prognoza reală pentru următoarele 4-5 zile, la jumătatea lunii iunie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE