Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanțele solo, tot mai des întâlnite în rândul milenialilor. Ce sunt călătoriile de aventură și care sunt avantajele acestei opțiuni

Circulă o vorbă  care spune că adevăratul miracol al lui Iisus a fost acela de a avea 12 prieteni apropiați, la vârstă de 30 de ani. Este o glumă care îi face pe mileniali să chicotească și să suspine în egală măsură, deoarece majoritatea simt că cercul lor de prieteni se micșorează de la an la an.

Milenialii încep să simtă sentimentul de singurătate cel mai mult atunci când vine vorba de planificarea călătoriilor. Orice activitate care e făcută fără un partener sau un prieten este încă privită cu un anumit dispreț, sau chiar cu milă, lucru care face destul de dificil plecarea în „vacanța mult dorită” fără un prieten sau un partener.

Acesta este motivul pentru care companiile de turism ce promit aventură au devenit deosebit de populare printre mileniali. Acestea se adresează tinerilor călători solo care doresc să se alăture unui grup de persoane cu aceleași păreri pentru a explora destinații de vis. Mulți creează prietenii de lungă durată pe parcurs.

Ce sunt vacanțele de aventură în grup?

Erika De Santi a decis să înființeze compania de turism de aventură WeRoad când și-a dat seama că nu există companii pentru milenialii care doresc să călătorească în grup și să își facă prieteni.

„Nu existau călătorii în grup pentru generația noastră, nimeni nu se ocupă de nevoile noastre. În 2017, cei doi co-fondatori ai mei au mers într-o călătorie de grup cu concurenți internaționali. Le-a plăcut foarte mult, dar lipsea partea socială, lipsea un spirit de comunitate”, spune De Santi.

„Generația noastră este o generație care este fericită să fie singură - nu este un stigmat social să fii singur, ci mai degrabă este un mod de a spune -îmi dețin independența, libertatea, flexibilitatea-. Dar, în același timp, devine din ce în ce mai complex să găsim timpul, spațiul și locul pentru a găsi noi prieteni sau pentru a construi relații de lungă durată, deoarece ultima dată când am petrecut mult timp cu un grup mare de oameni a fost în liceu."

Călătoriile de aventură sunt perfecte pentru femeile singure

Grupurile de turism de aventură se concentrează atât pe experiența socială, cât și pe partea de călătorie.

„Oamenii sunt atrași de stilul de călătorie în grupuri mici pentru că este un echilibru perfect între a avea un grup de prieteni gata făcut cu care să explorezi și timp independent pentru a-ți îndeplini dorințele”, spune Zina Bencheikh, director general EMEA la Intrepid Travel, o altă companie de turism de aventură.

„Există, de asemenea, o plasă de siguranță suplimentară prin intermediul unui ghid local la care călătorii pot apela pentru sfaturi din interior și asistență în caz de nevoie.”

În special pentru femei, posibilitatea de a călători cu rucsacul în spate cu un grup ca călător solo este deosebit de îmbucurătoare, deoarece a fi o femeie călătoare solo vine cu propriul set de preocupări și riscuri pe care, de cele mai multe ori, călătorii solo de sex masculin nu trebuie să le ia în considerare.

Este călătoria de aventură în grup doar pentru millennials?

Categoric nu. Spre deosebire de WeRoad, Intrepid se adresează tuturor vârstelor, de la călătoriile pentru tineri între 18 și 29 de ani până la gama Premium, care oferă călătorii durabile de nivel superior...

Bencheikh spune că mulți dintre clienții Intrepid au peste 40 de ani și chiar a avut un călător de 78 de ani care a efectuat cu ei o excursie în tabăra de bază a Everestului la începutul acestui an. 

„Acest lucru demonstrează faptul că excursiile de aventură sunt pentru toate vârstele și că nu trebuie să însemne doar a fi activi în aer liber. Poate însemna, de asemenea, să călătorești într-o destinație nouă și să te scufunzi în cultura și istoria acesteia. Nu ești niciodată prea bătrân pentru a ieși puțin din zona ta de confort. Partea de prietenie rămâne un lucru esențial al misiunii Intrepid, la fel ca WeRoad.

Auzim o mulțime de povești despre oameni care își fac prieteni noi în călătoriile noastre - și care apoi păstrează legătura și călătoresc din nou cu ei", spune Bencheikh.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE