Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

USR, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei: „Cel mai slab ministru din câţi a avut România”

De Sabina Coman  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

USR a depus o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Deputații îi cer demisia lui Virgil Popescu din funcţie și îl numesc „cel mai slab ministru din câţi a avut România”.

Nu este prima moțiune adresată ministrului Energiei. Deputații USR au mai depus o moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu în luna Februarie. A fost respinsă atunci cu un vot de 98 „pentru” și 190 „contra”, iar doi deputați s-au abținut.

În noua moţiune simplă intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”, semnatarii documentului arată că ministrul Energiei „şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru, însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani”.

USR, acuzații grave pentru ministrul Energiei

„Sub mandatele lui Virgil Popescu, preţul energiei pentru populaţie şi companii a crescut constant. Preţul gazelor a crescut constant. Preţul energiei electrice a crescut constant. Preţul carburanţilor a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicaţie contextul internaţional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpăţânare să aplice soluţii aflate la îndemâna sa. Soluţii propuse de USR şi acceptate în diverse declaraţii publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare", se arată în moţiunea simplă.

Potrivit USR şi deputaţilor independenţi de dreapta, „de cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare”.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că deputaţii USR depun moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. El a precizat că moţiunea este semnată şi de grupul independenţilor de dreapta.

Distribuie

Taguri