Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Nicolae Ciucă cere verificarea evoluției prețurilor la carburanți. Ordonanța antispeculă a fost adoptată astăzi în Guvernul României

Ordonanța antispeculă a fost adoptată, astăzi, în Guvernul României. Măsura vine ca urmare a creșterii nejustificate a prețurilor la anumite produse în perioada pandemiei, dar și de la startul războiului din Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă a cerut ministerelor Energiei și Finanțelor să verifice și evoluția prețurilor la carburanți.

„Este o ordonanţă de urgenţă pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm în situaţii excepţionale, situaţii pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se, atât în timpul pandemiei de COVID-19, cât şi în prima perioadă de după declanşarea acţiunii militare ruse în Ucraina şi avem datoria să ne protejăm cetăţenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri", a spus Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Cum s-a ajuns la prețuri atât de mari la carburanți

Premierul a vorbit în cadrul ședinței și despre asigurarea unui cadru bine reglementat pentru a putea combate creşterea preţurilor.

„Cred că este important ca în acest cadru să asigurăm un cadru bine reglementat și onest între cerere și ofertă pentru a combate creșterea artificială a prețurilor. Cer Ministerelor Energiei și Finanțelor să verifice elementele de preț la carburanți, ca să avem o decizie la nivelul Guvernului, prin care să vedem cum s-a ajuns la acest nivel”, a adăugat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE