Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Uraganul Ian, pagube uriașe în SUA. Joe Biden: Acesta ar putea fi cel mai letal uragan din istoria Floridei

Publicat de: Euronews

Scene apocaliptice în Florida, după trecerea uraganului Ian. Pagubele sunt uriașe, iar numărul victimelor este deocamdată greu de estimat, în condițiile în care echipele de salvatori par depășite de situație.

Mai multe persoane au murit după ce uraganul Ian, încadrat de meteorologi în categoria 4, a distrus clădiri și a provocat haos în sud-vestul Floridei.

Echipajele de salvare sunt copleșite de numărul de situații în care trebuie să intervină, mii de americani fiind încă blocați în apele care au inundat multe zone din Florida.

Multe voci susțin că uraganul Ian ar putea lăsa în urmă cele mai multe victime din istoria Floridei.

Ce a transmis președintele Statelor Unite ale Americii

Joe Biden, președintele SUA: „S-a apropiat de coastă ieri și se va deplasa astăzi de-a lungul statului. Acesta ar putea fi cel mai letal uragan din istoria Floridei. Numărul victimelor este încă neclar, dar avem semnale că ar putea fi pierderi substanțiale de vieți omenești.”

Uraganul Ian a adus cu el vânt care a atins și 250 de kilometri pe oră. Peste 2,6 milioane de locuitori din Florida au rămas fără curent electric.

Uraganul Ian, de categoria patru, a fost între timp declasat la o furtună tropicală, dar meteorologii au avertizat că uraganul Ian își va recăpăta puterea în deplasarea de-a lungul țărmului, spre Carolina de Sud.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE