Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Cuba a rămas în întuneric după ce a fost lovită de Uraganul Ian

Cuba a rămas în întuneric miercuri dimineața, după ce uraganul Ian a distrus rețeaua electrică a statului și devastat mai multe ferme importante de tutun. Inițial, pana de curent a afectat un milion de oameni din provinciile vestice, dar apoi întreaga rețea s-a prăbușit, iar 11 milioane de oameni au rămas în întuneric, potrivit Associated Press.

Uraganul de categoria trei, cu vânturi de până la 205 km/h, a devastat provincia cubaneză Pinar del Río, iar acum se îndreaptă spre Florida. Zeci de mii de oameni au fost evacuați deja din calea furtunii.

Totodată, uraganul a distrus una dintre cele mai mari ferme de tutun cubaneze, La Robaina. „A fost apocaliptic, un adevărat dezastru”, a spus Hirochi Robaina, proprietarul fermei. Autoritățile din Cuba au înființat deja 55 de adăposturi și au luat măsuri pentru protejarea culturilor, în special a tutunului.

VEZI GALERIA
6 imagini

Uraganul ar putea crește în intensitate pe măsură ce avansează către Golful Mexic, acolo unde sunt așteptate rafale de vânt de până la 209 km/h.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE