Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Uraganul Ian se deplasează spre coasta de vest a Floridei

Publicat de: Euronews

Statul Florida se pregătește de Uraganul Ian, considerat a fi unul "extrem de periculos". Autoritățile vorbesc de o furtună catastrofală de categoria patru pe scara Saffir-Simpson (ce include cinci trepte). Regiuni întinse au rămas fără energie electrică, iar autoritățile au recomandat evacuarea a mai mult de 2,5 milioane de locuitori. 

Update: Uraganul Ian începe să se deplaseze spre țărm, anunță Centrul Național pentru Uragane. Uraganul, care este însoţit acum de vânturi ce ating viteze de aproximativ 220 km/h, ameninţă să provoace vânturi şi inundaţii "catastrofale". Au fost date ordine de evacuare în zece comitate din zona de coastă a statului Florida, cu recomandări de evacuare voluntară în alte câteva comitate, potrivit serviciilor de urgenţă.

Știrea inițială: Cele mai devastatoare vânturi ale uraganului Ian au început să lovească miercuri coasta de sud-vest a Floridei, lovind statul cu ploi abundente și provocând un val de furtună devastator.

Cuba a rămas fără electricitate în toate zonele țării, din cauza unei avarii provocate de uragan, a anunțat compania electrică de stat. Vânturi puternice, de aproximativ 90 de kilometri pe oră, continuă să lovească Havana, în timp ce uraganul a ajuns în vestul Cubei. Guvernul estimează că 50.000 de persoane au fost evacuate. În urma uraganului Ian au rămas case distruse și inundații, care au blocat drumurile.

Alimentat de apele calde din Golful Mexic, Ian s-a transformat peste noapte într-un uragan catastrofal de categoria patru, cu vânturi maxime de 250 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Național pentru Uragane. Furtuna a înaintat cu greu pe o traiectorie care va atinge pământul la nord de zona puternic populată Fort Myers, despre care meteorologii au spus că ar putea fi inundată de un val de furtună de până la 5,5 metri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE