Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Puerto Rico: Încep reparațiile după uraganul care a lăsat peste 750.000 de persoane fără apă potabilă

Autoritățile din Puerto Rico încep reparațiile, după retragerea apelor care au provocat inundații masive, cauzate de uraganul Fiona. Fenomenul extrem s-a abătut asupra statului insular duminică, aducând ploi torențiale. Cel puțin două persoane au murit, iar 760 de mii de oameni au rămas fără apă potabilă și electricitate.

Rețeaua electrică, distrusă

Administrația apelor din Puerto Rico a transmis că angajații așteaptă că apa să se retragă pentru a curăța cele 112 stații de filtrare, majoritatea alimentate de râuri. Apa potabilă a fost întreruptă la aproape 760.000 de gospodării, adică două treimi din totalul insulei, din cauza deșeurilor transportate de ploile abundente în rezervoarele de acumulare, dar și a lipsei de energie electrică, au declarat autoritățile.

„Sper ca serviciul electric să fie reparat cât mai curând posibil. Am stat un an fără electricitate (din cauza uraganului Maria din 2017 n.red.),” a declarat Luis Noguera, un localnic.

VEZI GALERIA
10 imagini

Uraganul Fiona a distrus rețeaua electrică din Puerto Rico și a declanșat o pană de curent masivă. Autoritățile au declarat că au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru aproape 300.000 din cei 1,47 milioane de locuitori ai insulei. Guvernatorul din Puerto Rico a avertizat că ar putea dura zile întregi până când toată lumea va avea din nou electricitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE