Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO | Cel mai mare oraş din Pakistan, inundat în urma ploilor musonice

Ploile torenţiale au provocat inundaţii pe arii extinse şi pagube în capitala financiară a Pakistanului, Karachi, au anunţat autorităţile, informează Agerpres.

Majoritatea pasajelor subterane au fost inundate, iar apa nu a putut fi evacuată cu ajutorul pompelor, a declarat reporterilor ministrul-şef al provinciei Sindh, Murad Ali Shah.

Potrivit oficialului, în trei ore au căzut cantităţi de ploaie fără precedent de 126 mm.

Un deces a fost confirmat în urma celui mai recent episod de ploi musonice, adăugându-se celor 29 raportate de la debutul intemperiilor, luna trecută.

VEZI GALERIA
3 imagini

Străzile din zonele luxoase, unde se află complexul Defense Housing Authority (DHA) şi Clifton, au fost inundate, torenţii de apă pătrunzând în locuinţe.

Principalele străzi din Karachi, unde se află instituţii financiare şi sedii de bănci, inclusiv banca centrală a Pakistanului, au fost inundate, iar serviciile pentru intervenţii de urgenţă au apelat la bărci pentru a ajunge la persoanele rămase izolate.

Marina pakistaneză s-a alăturat intervenţiilor de urgenţă şi operaţiunilor de salvare, a indicat instituţia într-un comunicat.

Premierul Shehbaz Sharif a scris pe Twitter că este "profund întristat de pierderile tragice cauzate de ploile torenţiale din Karachi". Oficialul a oferit tot sprijinul posibil pentru administraţia de la Karachi.

Autostrada care leagă oraşul Quetta de Karachi a fost închisă traficului după ce secţiuni ale acesteia au fost măturate de viituri.

În provincia sud-vestică Balochistan, aproximativ douăsprezece sate din districtul Lasbela au fost acoperite de ape în timp ce râul Winder s-a revărsat, iar apa a inundat gospodăriile.

Marina şi autorităţile locale au salvat aproximativ 500 de locuitori, a declarat un oficial guvernamental, Farhan Suleman Ranjho.

Săptămâna trecută, 64 de decese au fost înregistrate în diferite zone ale provinciei Balochistan după ce opt baraje au cedat în urma inundaţiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE