Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Uraganul Ian a lovit coasta Floridei. Vântul a atins până la 250 km/h

Uraganul Ian a lovit coasta Floridei cu vijelii puternice care au înregistrat 250 kilometri pe oră. Deocamdată, uraganul este încadrat în categoria patru, dar meteorologii și autoritățile locale avertizează că, în următoarele ore, va produce inundații catastrofale și poate lua amploare maximă până la categoria cinci.

Ploile abundente au lovit Florida, în timp ce Uraganul Ian, considerat de categoria a 4, mătură coasta de est a Statelor Unite. Meteorologii au atenționat că fenomenele vor atinge proporții dezastruoase în următoarele ore. Autoritățile locale au avertizat populația să se pregătească pentru ce este mai rău.

Este posibil să atingă categoria 5 de risc

Ron DeSantis, guvernatorul Floridei: Este posibil ca uraganul să atingă categoria 5. Este clar că este un uragan foarte puternic care va avea un impact major în ceea ce privește puterea vântului, a cantității de precipitații și în ceea ce privește inundațiile. Așadar, vor fi câteva zile foarte grele.”

În timp ce uraganul Ian se îndrepta spre continent, vântul a atins viteze de până la 250 de kilometri pe oră, o valoare foarte apropiată pentru a fi încadrat la categoria cinci de risc.

Uraganul care a izbit cu forță Cuba s-a soldat cu două decese și daune semnificative pentru infrastructura învechită a statului. Electricitatea a fost întreruptă în toată insula, lâsând 11 milioane de oameni în întuneric. Președintele Cubei, Miguel Díaz-Canel, a vizitat comunitățile afactate și i-a încurajat pe localnici. Furnizarea curentului electric a fost reluată în câteva regiuni ale țării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE