Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ungaria se opune clar politicii europene privind migrația. Asta a susținut premierul maghiar, Viktor Orban, la o reuniune în Austria. În opinia lui, regulamentul recent adoptat de Bruxelles obligă statele membre să înființeze tabere de refugiați și ”ghetouri de migranți”. Orban a îndemnat și alte state să urmeze modelul țării sale.

Restricții aplicate de mai multe țări

Ungaria nu va pune în aplicare deciziile UE privind migrația, a declarat premierul Viktor Orban la summitul maghiaro-austriaco-sârb pe această temă, de la Viena. Budapesta trebuie să se protejeze nu numai de migranții ilegali și de traficanții de persoane, ci și față de Bruxelles-ului, a notat el.

”Nu vom respecta decizia UE privind migrația, nu vom accepta cota obligatorie și nici obligația de a înființa ghetouri și tabere de migranți. Vom găsi o modalitate legală și politică prin care Ungaria să nu pună în aplicare ultima decizie de la Bruxelles,” a explicat Viktor Orban, premierul Ungariei.

Premierul ungar i-a mulțumit cancelarului austriac pentru că a susținut Ungaria la ultimul summit UE de la Bruxelles. Karl Nehammer a declarat la reuniune că sistemul de azil al UE nu funcționează, astfel încât Austria, împreună cu Ungaria și Serbia au aplicat în mod clar restricții. El a lăudat, de asemenea, activitatea președintelui sârb Aleksandar Vucic în reducerea migrației.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE