Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Unde a fost văzut Serghei Surovikin, supranumit "Generalul Armaghedon". Imaginile au fost făcute publice

Serghei Surovikin nu a mai fost văzut după acea rebeliune armată a grupului paramilitar Wagner, condus de Evgheni Prigojin, care a avut loc pe 23 iunie. "Generalul Armaghedon" a fost arestat atunci și a fost demis din funcția de șef al Forțelor Aerospațiale ruse, acuzat că ar fi știut de ceva timp desăre planurile lui Prigojin.

Ulterior, Surovikin a fost eliberat și i s-a dat și o funcție de conducere în prima săptămână din luna septembrie, însă aceasta este mai mult de fațadă, după cum spun specialiștii, cea de preşedinte al Comisiei de Coordonare pentru Afaceri de Apărare Aeriană din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Serghei Surovikin, văzut în Algeria, în timpul unei vizite oficiale

Între timp, Surovikin a fost văzut în Algeria, într-o vizită oficială. Imaginile au fost publicate de contul de Facebook al Marii Moschei din Oran și preluate de publicațiile ruse. Acesta apare într-o ținută deschisă la culoare, alături de doi generali ruși și de imamul acestei moschei, Abou Abdallah Zebar.

"O delegaţie rusă de înalt nivel a vizitat Marea Moschee Abdelhamid Ben Badis şi a fost primită de directorul pentru afaceri religiose şi imam al Marii Moschei", este mesajul postat de sursa citată.

Scopul vizitei lui Surovikin în Algeria nu a fost precizat, iar Moscova nu a oferit detalii cu privire la acest subiect, conform Agerpres.

Serghei Surovikin era unul dintre apropiații lui Evgheni Prigojin, care dorea, prin acea rebeliune, înlăturarea ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și a șefului Statului Major General, Valeri Gherasimov, pentru că aceștia nu au furnizat suficient armament grupului Wagner. Chiar și în aceste condiții, mercenarii săi au reușit să captureze orașul Bahmut, după luni bune de lupte crâncene.

Ulterior, Prigojin a anunțat că soldații săi se retrag din Bahmut și îi lasă pe militarii ruși să preia comanda și s-a îndreptat spre acea rebeliune. Între timp, la exact două luni de la rebeliunea armată, avionul în care se afla Evgheni Progojin s-a prăbușit în apropiere de Moscova, iar liderul grupării Wagner și-a pierdut viața, alături de toți cei din aeronavă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE