Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Una dintre cele mai aglomerate străzi din Amsterdam va fi închisă temporar, pe fondul planului de a elimina mașinile din oraș

Weesperstraat, una dintre cele mai aglomerate străzi din Amsterdam, va fi liberă de mașini timp de șase săptămâni. Orașul desfășoară un experiment pentru a studia impactul asupra traficului, siguranței, calității aerului, zgomotului și percepției locuitorilor.

Între orele 06:00 și 23:00, mașinile nu vor avea voie să circule între Nieuwe Herengracht și Nieuwe Keizersgracht, iar trei străzi din apropiere vor fi, de asemenea, închise pentru a preveni traficul de tip "scurtături". Serviciile de urgență vor rămâne accesibile.

Închiderea străzii Weesperstraat va muta traficul pe alte străzi ale orașului aglomerat. A existat și o rezistență din partea antreprenorilor, strada fiind una dintre cele mai bune rute pentru aprovizionarea magazinelor și afacerilor din centru orașului, potrivit De Telegraaf.

Experimentul face parte din planul pe termen lung al Amsterdamului de a deveni un oraș fără mașini, din cauza congestiei tot mai mari din următorii ani. Orașul își propune să reducă traficul auto cu 40% și să facă loc unor opțiuni de transport mai sustenabile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE