Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bărbat acuzat că a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, dintr-o biserică din București

Un bărbat de 25 de ania furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni. Bărbatul este cercetat și pentru alte furturi din biserici.

Polițiști din București au descins la locuința lui, unde au găsit obiecte bisericești sau bani furați din cutia milei.

”Astăzi, 11 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național. ”, spun autoritățile.

Bărbatul a fost ridicat de polițiști și dus la secție

”În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, bănuitul a fost depistat, urmând a fi condus la sediul Poliției Capitalei, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (3 acte materiale).

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul transmis de Poliție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE