Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un submarin construit în 1907 a fost descoperit în adâncuri. Căutările au durat ani de zile

Un submarin construit în 1907 a fost descoperit în Long Island Sound, un estuar de maree al Oceanului Atlantic. După căutări care au durat ani de zile, un grup de scafandri entuziaști au reușit să găsească locul în care s-a scufundat submarinul. Nava a aparținut unui om de afaceri.

Submarinul, numit Defender, a fost construit de compania unui om de afaceri care participa la o licitație organizată de Marina americană. Nava nu a întrunit condițiile necesare și nu a mai intrat în flota Statelor Unite.

Cu mai mulți ani în urmă, Richard Simon a aflat că submarinul construit în 1907 ar putea să fie în adâncurile Long Island Sound. A început cercetările și a reușit să-l găsească.

Richard Simon, scafandru: ”Am observat un obiect. Am crezut că e o bucată de lemn. M-am uitat la imaginile făcute de scafandri și mi-am dat seama că nu e lemn și am zis: hai să vedem ce e. Când ne-am apropiat, am descoperit un submarin, Defender. După formă și mărime, ne-am putut da seama că e Defender.”

Scafandrul a anunțat deja Marina americană despre descoperirea făcută. El spune că la vară, va mai coborî în adâncuri pentru a face fotografii epavei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE