Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou tren va lega Aradul de Budapesta și Viena. Proiectul UE, prin care se încurajează călătoriile pe calea ferată

Un nou tren va putea facilita călătoriile de la Arad la Budapesta și Viena. Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană care sprijină o campanie de încurajare a transportului pe cale ferată.

Președintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, spune că Euripa relansează trasportul de călători cu trenul.

„Un tren nou, confortabil, modern, va lega Aradul de Budapesta și Viena. Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, care a anunţat marţi că va sprijini o legătură feroviară transfrontalieră pe ruta Austria-Ungaria-România, întrucât Europa îşi relansează transportul de călători cu trenul!

Iată că avem deja primul rezultat al modernizării căii ferate Curtici-Arad-Simeria! Aradul va fi conectat la rețeaua europeană de cale ferată printr-un tren modern, parte a unui amplu proiect european!

10 legături feroviare transfrontaliere vor fi create: Olanda-Franța-Spania, Catalonia- Occitania, Austria-Ungaria-România, Franța-Italia, Olanda-Marea Britanie, Germania-Danemarca- Suedia, Cehia-Germania, Germania-Italia, Germania-Elveția, Spania-Portugalia.”, este mesajul transmis de Iustin Cionca, pe contul personal de Facebook.

Călătoriile cu trenul au crescut în toată Europa și Marea Britanie în acest an, în special în rândul vizitatorilor nord-americani.

„La începutul acestui an, am publicat date care arată că turiștii americani au luat trenul în număr record în această vară”, spune Mike Hyde, director de date la platforma de rezervări Trainline.

„Vânzările de bilete către vizitatorii din SUA au crescut cu 93% în Franța, comparativ cu pre-pandemie și cu 137% în Italia.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE